Actualitate

Arborii de zeci de ani, doborâți de vânt în urmă cu un an, înlocuiți cu puieți! Cum arată acum pădurea Lacurile din Bisoca

Pădurea de pin negru din Bisoca, culcată la pământ de un vânt extrem de puternic în urmă cu un an de zile, a fost înlocuită cu puieți. Planul de replantări din această primăvară a Direcției Silvice Buzău a cuprins și pădurea Lacurile, așa cum este cunoscută rezervația de pin negru din Bisoca, așa că, peste ani, locul va arăta la fel de frumos.

În noaptea de 6 spre 7 februarie 2020 zeci de arbori dintr-o pădure din comuna Bisoca au fost culcați la pământ în doar câteva momente. Fenomenul, extrem de rar, a uimit întreaga comunitate, iar primarul Florin Stamate a declarat, la acel moment, că vântul a suflat cu 145 de km/h și a ras o porţiune de pădure de pin negru din comuna Bisoca, aflată la 1.000 de metri altitudine. Acolo erau cel puţin 60 de arbori de zeci de ani şi foarte masivi care au fost culcaţi la pământ în câteva momente.

Acum, în locul arborilor înalți au apărut alți puieți, plantați în această primăvară de silvicultorii buzoieni.

”În urma doborâturilor de vânt din februarie 2020, silvicultorii de la Ocolul Silvic Vintilă Vodă din cadrul Direcției Silvice Buzău, au realizat lucrări de împăduriri integrale și completări, pe 2,4 hectare”, a anunțat pe Facebook reprezentanții Direcției Silvice Buzău.

Cu aceste plantări, Direcția Silvică Buzău a încheiat seria plantărilor din această primăvară.

”În cadrul campaniei de primăvară, în zona de munte administrată de ocolul silvic au fost plantați 10.500 puieți forestieri de molid, brad, fag și paltin de munte. Cu această activitate, silvicultorii de la Ocolul Silvic Vintilă Vodă din cadrul Direcției Silvice Buzău au încheiat campania de împăduriri din primăvara anului 2021”, spun silvicultorii.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva va regenera, în cursul anului 2021, pe durata campaniilor de împăduriri de primăvară și toamnă, 12.670 hectare, din care 8.037 hectare prin regenerări naturale și 4.633 hectare prin lucrări de împăduriri.