Actualitate

Din nou la școală! De săptămâna viitoare, toți elevii din municipiul Buzău revin în bănci

Din nou la școală! De luni, toți elevii din municipiul Buzău vor participa din nou fizic la cursuri, în sălile de clasă.

Rata de infectare cu noul coronavirus a scăzut mult sub 1 la mie, astfel că unitățile de învățământ își redeschid porțile pentru toți elevii, indiferent de clasa în care sunt. Există o singură excepție, respectiv Centrul Școlar de Educație Incluzivă, unde, din cauza lucrărilor efectuate în clădirea în care învață copiii, cursurile se vor desfășura în continuare doar online. Constructorul a dat însă asigurări că nu va mai dura mult iar șantierul va fi închis, astfel încât și elevii de aici să revină în bănci.

“În municipiul Buzău scenariul este verde, ceea ce înseamnă prezență fizică 100% la școală. E o singură excepție, așa cum s-a întâmplat încă din luna februarie, fiind vorba despre Centrul Școlar de Educație Incluzivă, unde sunt lucrări în derulare. În următoarea perioadă, în interval de una-două săptămâni, urmează să se încheie și la CSEI, așa cum constructorul a înștiințat conducerea școlii”, a declarat pentru șansanews.ro inspectorul școlar general, Ionel Meiroșu.

Vineri, 14 mai, municipiul Buzău are o rată de infectare cu SARS CoV- 2 de 0,72 la 1000 de locuitori.

În ceea ce privește județul Buzău, cursuri în scenariul galben se desfășoară în Amaru, Cănești, Gălbinași, Glodeanu Sărat, Murgești, Năeni, Poșta Câlnău, Robeasca, Săhăteni, Tisău, Vîlcelele, Vintilă Vodă, adică în localitățile cu rată de îmbolnăvire peste 1. Cea mai mare rată de infectare este la Poșta Câlnău – 2,31 la mie.