Actualitate

De la volan, direct în arest! Un șofer de TIR din Ucraina, reținut de polițiștii din Buzău. Care este motivul

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Călătoria unui bărbat din Ucraina, care intenționa să ajungă cu camionul tocmai în Grecia, s-a oprit la Buzău. Bărbatul, care nu avea ce căuta la volan, pentru că are permisul suspendat, a fost prins de polițiștii din Buzău circulând pe cea mai periculoasă șosea, DN2 E85. În plus, ucraineanul depășise limita legală de viteză. Toate acestea i-au determinat pe polițiștii din Buzău să îl rețină pentru 24 de ore.

TIR-ul, încărcat cu zahăr și care urma să ajungă în Grecia, era condus de un bărbat de 60 de ani, din Ucraina. Camionul a trecut, ieri, prin fața radarului amplasat de oamenii legii în afara localității Mihăilești. Cum viteza cu care rula era peste cea legală, oamenii legii i-au făcut semn șoferului să tragă pe dreapta. Când l-au verificat pe ucrainean în bazele de date, au constatat că nu avea ce să caute în trafic, pentru că are permisul suspendat. Ucraineanul s-a ales cu dosar penal. În plus, a fost reținut pentru de 24 de ore.

“Bărbatul de 60 de ani a fost depistat şi oprit în trafic de către polițiști, în timp ce conducea un autocamion pe DN2E85, în afara localității Mihăilești, cu o viteză peste limita legală. Polițiștii au procedat la verificarea bărbatului în bazele de date, constatând că șoferul are exercitarea dreptului de a conduce suspendată.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul având exercitarea dreptului de a conduce suspendată. Față de șofer a fost luată măsura reținerii pentru de 24 de ore şi urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, pentru a dispune cu privire la măsura preventivă”, transmite IPJ Buzău.