Actualitate

DEBUTUL NOULUI AN ȘCOLAR, POSIBIL SUB SEMNUL PROTESTELOR! “Protestăm pentru a ne apăra sănătatea”

Debutul noului an școlar ar putea sta sub semnul protestelor. Cadrele didactice din Buzău se gândesc să recurgă la o formă de protest, reclamând faptul că Ministerul Educației a lăsat neclarificate o serie de probleme dar și că angajaților din învățământ nu le-ar fi asigurate toate condițiile astfel încât să își desfășoare activitatea în condiții de siguranță. Într-o intervenție în direct la Focus Tv, liderul  Sindicatului din Învățământul Preuniversitar, Ion Dobre, a dat exemplul materialelor de protecție. Conform actualelor prevederi, a precizat sindicalistul, dezinfectantul și măștile ar trebui achiziționate de profesori, pe banii lor.

Întreaga responsabilitate s-a pasat către directorii instituțiilor de învățământ și, mai nou, pe o anumită latură aproape exclusiv către părinți. Cât privește protecția cadrelor didactice, până la acest moment nu s-a luat absolut nici o măsură. Mai mult, se vorbește despre obligativitatea acestora de a-și lua singuri măsuri și de a se îngriji să aibă mijloace de dezinfecție, măști, etc.”.

În aceste condiții, sindicaliștii din învățământ ar putea recurge la o formă de protest luna viitoare. Deocamdată totul este la stadiul de discuții, urmând ca în circa două săptămâni sindicaliștii să decidă dacă și în ce fel vor protesta.

noi am avut o  întâlnire la nivelul județului, a fost o întâlnire și la nivel național. Este posibil ca în condițiile date, cadrele didactice să opteze pentru a nu veni la școală atât timp cât nu vor fi în siguranță din punct de vedere al securității sanitare. Este o propunere a colegilor mei pe care o analizăm. Până la 1 septembrie cu siguranță vom avea un punct de vedere al colegilor noștri în sensul acesta. N-avem voie să facem grevă dar am luat și noi exemplul altor categorii de bugetari care au stat în proteste chiar dacă legea nu permite. Nici noi nu putem să facem grevă dar putem să protestăm. Atenție, protestăm pentru a ne apăra sănătatea.”