Actualitate

RODICA STAN, RÂMNICEANCĂ AFLATĂ LA MUNCĂ ÎN GERMANIA:”În pandemie, românii nu respectă nimic din conștiință, ci de frica amenzii”

Rodica Stan, o râmniceancă ce munceste în Germania, în Langgons, o comună din landul Hessa, a relatat pentru șansanews.ro cum percep cetățenii germani și cum trec prin criza coronavirusului.

Râmniceanca relatează că în zona în care ea se află,  toți cetățenii respectă regulile, fără a fi nevoie de constrângeri, de amenzi ori de agent de pază la magazine care să se asigure că oamenii poartă mască și nu au febră.

” Nemții sunt acei oameni pe care îi dăm exemplul pentru corectitudine, dar nu-i putem urma din încăpățânare. Se comportă exemplar. Poartă mască în spații închise, așteaptă la ușă până iese cel din interior, respecta distanța, se dezinfectează la intrare și la ieșire din magazin ori din restaurant. Ei sunt îngrijorați în măsura în care boala nu poate fi stăpânită, dar nu sunt disperați”.

Râmniceanca a relatat, de asemenea, că în regiunea în care lucrează au fost deschise școlile. Copiii nu poartă mască, ci doar adulții, iar fiecare respectă cu sfințenie regulile impuse pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

”Copiii nu poartă măști, ci doar adulții. Aici nu se întâmplă nimic dacă nu porți mască pentru că de fapt nu intri nicăieri fără mască. În școli totul e organizat. În magazine nu e nevoie de paznic, nu se scanează nimic, nu te verifică nimeni pentru că se respectă legea”.

Râmniceanca lucrează la un restaurant în zona sa, în comuna Langgons. Spune că germanii ies la terase, cei mai mulți mâncând în oraș. După fiecare client, Rodica spune că se dezinfectează masa, scaunul, meniul și orice alt obiect pe care omul l-ar fi putut atinge. În ceea ce privește atitudinea multor români, în această perioadă, care nu mai respectă nici o regulă, negând existența coronavirusului și vorbind despre teoria conspirației în timp ce oamenii sunt uciși de virus, râmniceanca spune:

” Românul în pandemie nu respectă nimic din conștiință ci doar de frica amenzii, pe când neamțul respectă din conștiință. Aici, nu pune nimeni presiune pe oameni, nu există teama de Poliție, dar se respectă regulile. Asta în timp ce aici nici nu se pomenește de vreun caz de COVID-19”

Rodica Stan a plecat în Germania la muncă în urmă cu 2 luni, în plină pandemie de coronavirus.