Actualitate Social

ULTIMA ORĂ! EXAMEN EVALUARE 2020! Câți elevi înscriși, câți aflați în izolare la domiciliu! Buzăul va avea și sesiune specială! Avem tot aici

A început numărătoarea inversă pentru mii de elevi care luni vor susține Evaluarea Națională. La Buzău, pregătirile pentru primul examen organizat de la debutul crizei provocate de COVID-19 s-au încheiat, iar reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean ne asigură că toate regurile impuse de pandemie au fost respectate, iar elevii și cradele didactice sunt în siguranță.

Ionel Meiroșu

”La acest moment, toate centrele de examen sunt pregătite pentru primirea elevilor și desfășurarea examenului de evaluare națională, din toate punctele de vedere, atât sanitar cât și didactic. La Buzău avem 103 centre la care sunt înscrisi 3.980 din 4.095 de elevi înscriși în clasa a VIII-a. Mâine la ora 9.00 va avea loc tragerea la sorți online a comisiilor din centrelor regionale de evaluare” , a spus Ionel Meiroșu.

Primul examen de la debutul crizei provocate de Covid -19 va aduce absolvenților claselor a VIII-a reguli noi cu care, la Buzău, doar jumătate dintre cei care se vor afla în sălile de examen, sunt deja familiarizați. Asta pentru că, doar 60% dintre absolvenții claselor a-VIII-a au revenit în bănci în ultimele două săptămâni pentru aceste ore de pregătire.

” Accesul se va face pe aceleași trasee din perioada de pregătire. După ce și-au spălat mânuțele, au schimbat masca, au fost termometrizați, sunt luați și însoțiți de profesorii supraveghetori până în sala de examen pe care o cunosc încă din perioada de pregătire, de când s-a făcut dispunerea în bănci și în sălile de clasă. În clasă vor fi maximum 10 elevi, iar băncile au fost poziționate la maximum doi metri distanță una de cealaltă”, a explicat Meiroșu.

Avem totuși și surprize. Sunt și elevi care nu vor putea susține Evaluarea Națională pentru că se află în izolare la domiciliu ca urmare a deciziei Direcției de Sănătate Publică care a stabilit că aceșția sunt contacți ai unor persoane diagnosticate ori suspecte de coronavirus.

”Avem până acum avem șapte elevi pentru care așteptăm decizia Direcției de Sănătate Publică în urma căreia vom aproba ca acești elevi să susțină examenul de evaluare în sesiunea specială, organizată pe 29 iunie”.

Luni va avea loc proba la limba și literatură română, urmând ca elevii să revină în sălile de examen pe 17 iunie când se va susține proba la matematică.