Actualitate POLITICĂ

Decizia de ultim moment luată de primarul din Lopătari: pleacă din USR

Cel mai tânăr primar din județul Buzău, Claudiu Constantin, singurul șef de administrație locală ales dintre cei propuși de USR Buzău, a decis să părăsească formațiunea din partea căreia a candidat în 2020 și să se alăture alătură Partidului Național Liberal. Anunțul a fost făcut chiar de primar, în această dimineață, într-o postare pe Facebook, prin care li se adresează direct colegilor săi din USR.

”Astăzi am luat o decizie dificilă, dar care este una pragmatică pentru Lopătari: mă voi alătura echipei PNL Buzău. Știu că acest lucru îmi va atrage multe critici din rândul vostru, al membrilor unei inițiative politice noi care-și propune să facă politică altfel. Le înțeleg, le accept și vă asigur că le voi respecta. Nu plec supărat din USR, ci plec mulțumit că am cunoscut oameni strașnici despre care știu ca îmi vor fi alături în misiunea mea de la Lopătari, indiferent de diferența de culoare politică. Respect sprijinul primit de la voi în tot acest timp și vă voi întâmpina mereu cu brațele deschise la Lopătari sau oriunde ne vom întâlni”, a scris Claudiu Constantin.

Acesta își motivează gestul prin faptul că va acționa în interesul comunei pe care o conduce, așteptând, de asemenea, sprijin de la Guvern.

”E momentul pentru o nouă etapă politică pentru Lopătari, o comună ce are la orizont extrem de multe provocări, blocaje și probleme. E nevoie de sprijin la guvernare pentru Lopătari, iar pentru asta eu, primarul comunei, sunt primul responsabil. Mi-am asumat o responsabilitate în fața consătenilor mei și am jurat fidelitate oamenilor din Lopătari, un lucru de care mă voi ține pentru tot restul vieții. Sunt în primul rând lopătărean și abia apoi om politic, iar asta mă obligă să fac orice sacrificiu rezonabil este necesar pentru ieșirea din impas a comunei și pentru prosperitatea ei viitoare. Vă mulțumesc pentru munca pe care o faceți și pentru implicarea în comunitățile voastre. Vă doresc sănătate, spor și putere de muncă oriunde v-ați afla și în orice organizație politică ați activa în beneficiul locului în care trăiți. Rezistați acolo unde eu nu am putut. Candidați, câștigați, schimbați”, a mai scris Claudiu Constantin.

Primarul nu spune clar că își dă demisia din partid, caz în care și-ar pierde mandatul, potrivit Codului Administrativ. Legea prevede expres la articolul 160 Încetarea de drept a mandatului primarului, la litera h) pierderea, prin demisie, a calităţii de membru al partidului politic sau al organizaţiei minorităţii naţionale pe a cărei listă a fost ales.

În vara acestui an, din cauza blocajului din administrația locală, primarul Claudiu Constantin a demisionat. Demisia, anunțată tot pe Facebook, a fost retrasă (n.r. anunțul AICI), la insistențele colegilor săi din USR.

Primarul din Lopătari a anunțat și o conferință de presă pentru ora 10.30. Vom reveni cu detalii și declarații.