Actualitate

Serviciul Permise și Înmatriculări Auto și-a început activitatea în casă nouă. Ce măsuri vor fi luate pentru reducerea timpilor de așteptare

Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și  Înmatriculare a Vehiculelor Buzău, care funcționa pe strada Chiristigii, la sediul IPJ Buzău, s-a mutat în casă nouă. De astăzi,  buzoienii care vor să înmatriculeze o mașină sau să depună dosarul pentru obținerea permisului trebuie să meargă pe strada Simila, la numărul 19, în noul sediu aflat în capătul cartierului Micro 14.

Serviciul funcționează în imobilul fostului centru de plasament numărul 2 și are la dispoziție circa 750 de metri pătrați complet amenajați, față de 150 cât era suprafața din vechiul sediu, de la IPJ Buzău. Lucrările au început în luna mai și s-au derulat într-un ritm care a urmărit mutarea serviciului până la debutul sezonului rece.

În noul sediu, au fost amenajate săli de așteptare, iar beneficiarii își pot parca mașinile în curtea instituției, fără a mai avea discuții cu riveranii, așa cum se întâmpla în cazul vechiului sediu. Primii buzoieni care au ajuns, în această dimineață, la sediul de pe strada Simila numărul 19, au apreciat faptul că nu mai așteaptă dincolo de ușa serviciului comunitar.

Lucrările de refacere a finisajelor și instalațiilor în sediul în care funcționează, de astăzi, Serviciul Premise și Înmatriculări au început în mandatul fostului subprefect Viorel Holban. Prezent la inaugurare, acesta a declarat că, din cauza condițiilor din vechiul imobil, Instituția Prefectului primea foarte multe sesizări.

Imobilul a fost pus la dispoziție de Consiliul Județean, iar bugetul de 100.000 de euro a fost asigurat de Ministerul Afacerilor Interne. Următorii pași pentru eficientizarea activității serviciului trebuie să fie făcuți de funcționarii acestuia, a subliniat senatorul Vlad Pufu. Mesajul vine în contextul în care, în spațiul public au apărut, în urmă cu câteva lni informații care arătau că ar exista tensiuni în interiorul serviciului, unele soldate chiar cu încercări de boicotare a activității de către unii angajați.

În aceeași idee, deputatul PNL de Buzău, Gabriel Avrămescu, a arătat că următorul pas trebuie făcut pentru reducerea timpilor de așteptare.

În acest moment, buzoienii așteaptă 30 de zile pentru înmatricularea unui vehicul, două săptămâni pentru susținerea probei teoretice în vederea obținerii permisului, și circa 3 luni pentru examenul pe traseu.

După mutarea în noul imobil, conducerea serviciului analizează posibilitățile de suplimentare a numărului de ghișee în vederea reducerii timpilor de așteptare. În present, sunt vacante 6 posturi.