Actualitate Social

DECIZIE DE ULTIMĂ ORĂ CU PRIVIRE LA PROGRAMUL TERASELOR! Ce măsuri noi se iau la Buzău

În contextul creșterii numărului de cazuri de coronavirus la nivelul județului Buzău, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Buzău s-a reunit luni, 3 august 2020, în ședință pentru o analiză clară a situației și pentru stabilirea unor măsuri suplimentare care să împiedice răspândirea virusului. Una dintre măsurile analizate a fost posibilitatea închiderii teraselor, cluburilor și barurilor, pe timpul nopții. Analizele efectuate până în prezent au determinat autoritățile județene să nu recurgă la măsura restrângerii activității localurilor între anumite intervale orare, întrucât cei mai mulți buzoieni confirmați cu coronavirus nu sunt tineri, ci persoane trecute de 40 de ani.

„Din totalul celor celor 1375 de cazuri de îmbolnăvire, cele mai multe sunt la categoria de vârstă 41-50 de ani (336 de cazuri), iar în ceea ce privește numărul deceselor cauzate de Covid-19, cei mai afectați au fost pacienții cu vârste cuprinse între 71-80 de ani. În acest context, s-a ajuns la concluzia că această măsură nu se impune momentan.  În schimb, vor fi intensificate acțiunile de control în zonele frecventate de un număr mare de persoane. Rezultatele vor fi analizate periodic și, în funcție de acestea, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va lua noi măsuri pentru combaterea răspândirii noului coronavirus.”, a declarat la Focus Tv, prefectul de Buzău, Leonard Dimian.

Pe de altă parte, membrii CJSU au stabilit, luni, ca o atenție deosebită să se acorde în perioada următoare bancomatelor, folosite zilnic de sute de persoane.

“S-a  decis ca la fiecare aparat automat bancar să fie montate dispensere cu dezinfectant pentru mâini, precum și obligativitatea informării persoanelor cu privire la dezinfectarea mâinilor înainte și după utilizarea acestora. De asemenea, unitățile bancare trebuie să desfășoare periodic operațiuni de dezinfectare a bancomatelor.”, a adăugat prefectul Leonard Dimian.

Băncile sunt cele care trebuie să monteze dispensere cu dezinfectant pentru mâini la bancomatele deținute dar și să informeze cetățenii cu privire la dezinfectarea mâinilor imediat după folosirea acestora. Tot instituțiile bancare au sarcina de a dezinfecta periodic aceste aparate.