Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

Șeful UPU-SMURD, ADRIAN ZOICAN, INFECTAT CU SARS-CoV-2. Apel la cei care au intrat în contact cu el să se testeze

Lista cadrelor medicale din Spitalul Județean infectate cu SARS-CoV-2 se extinde. Șeful Unității de Primiri Urgențe, Adrian Zoican , a anunțat pe pagina de socializare că a fost diagnosticat cu COVID-19. Medicul spune că a prezentat simptome ușoare, specifice bolii, și a cerut să fie testat. Din păcate, rezultatul a fost pozitiv.

”Dragi prieteni, vă aduc la cunoștință că în cursul zilei de astăzi (n.r. luni, 3 august) mi-am recoltat un virocult SARS-CoV-2 deoarece în seara zilei precedente am prezentat dureri musculare și ușoară rinită, simptomatologie care nu s-a repetat și astăzi. Cu toate acestea, testul s-a dovedit a fi pozitiv”, scrie Adrian Zoican pe pagina sa de Facebook.

Șeful UPU face și un apel către toate persoanele cu care a intrat în contact în ultimele zile  și care prezintă simptome specifice infecției cu SARS-CoV-2.

Dragi prieteni, va aduc la cunostinta ca in cursul zilei de astazi mi-am recoltat un virocult SARS-COV2 deoarece in…

Publicată de Adrian Zoican pe Luni, 3 august 2020

”Îi rog pe toți cei care au intrat în contact cu mine în ultimile zile, în cazul în care devin simptomatici, să se adreseze la UPU-SMURD pentru a cere ajutor medical. Deși am respectat măsurile de distanțare, regulile de igienă și de protecție, există totuși un risc minim de contaminare. Vă doresc multă sănătate și vă rog să dați dovadă de responsabilitate în relațiile sociale respectând regulile mai sus prezentate. Să aveți o zi bună!”, scrie medicul Adrian Zoican.

În ultimele zile alți 10 angajați din Spitalul Județean, personal din cadrul secției de Terapie Intensivă, au fost diagnosticați cu COVID-19. Luni, alți zeci de angajați ai unității spitalicești din secția ATI au fost testați, rezultatele urmând să fie comunicate în cursul zilei de marți.

Autorul știrilor

Marilena Dinu

2 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • De ce s-a infectat? Pai nu purta maști si costume mereu? De ce tocmai voi care spuneti sa ne protejam luati virusul? Inseamna ca nimic din ceea ce faceti nu e corect…..nimic nu ne protejeaza impotriva virusului……din ce vad,cele mai multe cazuri la voi…….medicii si asistentele.. .😡

  • Ce a căutat într-un focar covid “la mare” unde există totuși un risc real de contaminare, știind ca lucrează într-alt ‘focar covid’ la spital, la URGENȚE. Inconstient, sau ce ? Ce zic colegii lui de la Spital, de la Sediul PNL Buzău și de la… Primărie pentru care candidează ? Cum poți ca sa conduci un spital ,o secție , un oraș cu un asa EXEMPLU ? Urmeaza o alta campanie electorala cu… transmitere comunitara ?