Actualitate

Decizie de ultimă oră! Consilierii locali au amânat o investiție programată pentru acest an pentru a organiza Târgul de Crăciun

Consilierii locali, chemați de urgență la Primăria Buzău. Aleșii au participat la o ședință de îndată în care au fost supuse votului două proiecte, unul dintre ele vizând o investiție așteptată de ani buni de comercianții de flori din municipiu. Este vorba despre realizarea unui studiu de fezabilitate care ar fi stat la baza unui proiect de modernizare a spațiului în care își vând acești comercianți marfa. Din păcate, investiția programată pentru acest an a fost amânată.

Proiectul a atras discuții în Consiliul Local, iar primul care a cerut explicații cu privire la termenul până la care va fi amânat acest proiect, de altfel așteptat de florarii din Buzău, a fost consilierul Irinel Cârstea.

Răspunsul a fost dat chiar de directorul societății Piețe,Târguri și Oboare , prezent la ședință. Mai exact, Elena Ivan a explicat că este nevoie de mai mulți bani pentru organizarea târgului de Crăciun astfel că se va renunța la studiul de fezabilitate pentru modernizarea pieței de flori.

În completare, primarul Constantin Toma a explicat că a fost o decizie economică pentru ca Piețe Târguri și Oboare să fie responsabilă de organizarea tuturor târgurilor din oraș și ca urmare a acestei activități să crească bugetul societății.

Potrivit proiectului votat astăzi, pentru studiul de fezabilitate și de proiectare era prevăzut un buget de 150 mii de lei. În locul acestor studii se vor achiziționa 15 căsuțe de comerț stradal cu un buget de 130 de mii de lei, dar și o căsuță de lemn  tematică unde să fie amenajată, de Crăciun, căsuța lui Moș Crăciun. De asemenea, Elena Ivan a menționat că aceste căsuțe sunt folosite pe tot parcursul anului, la diferite târguri și evenimente, și speră ca din închirierea lor să încaseze sume ce-i vor permite să crească bugetul societății.

În ceea ce privește studiul de fezabilitate și de proiectare pentru piața de flori, conducerea Piețe, Târguri și Oboare speră să poată fi făcut anul viitor.