Actualitate

Depunerea cererilor pentru ajutoarele de căldură, devansată cu cinci zile. Decizie luată ca urmare a numărului mare de solicitări

De teama că nu vor putea face față facturilor la încălzire, zeci de buzoieni au luat cu asalt instituțiile care primesc cererile pentru acordarea ajutoarele de căldură. Cei mai mulți dintre solicitanți au în locuințe centrale termice și se așteaptă ca iarna să le aducă facturi enorme la gazele naturale. La costuri ridicate se așteaptă și buzoienii care primesc agent termic de la Ram Termo Verde așa că zeci de persoane, abonate la sistemului centralizat, au depus dosarele pentru ajutoarele de la stat.

Ajutoarele de căldură au devenit o mană cerească, în special, pentru buzoienii de vârsta a treia. O arată numărul mare de solicitări primite de Direcția de Asistență Socială din Buzău, acolo unde se depun dosarele pentru ajutoarele la baze, energie electrică și lemne. Încă de la începutul acestei săptămânii, adică cu cinci zile mai devreme decât termenul anunțat pentru startul înregistrării dosarelor, oamenii s-au prezentat la ghișee fie pentru a întreba ce documente le sunt necesare fie pentru a depune dosarele.

Cei mai mulți sunt beneficiari care au primit bani și în anii trecuți, însă, la fel de mare este și numărul celor care au venit pentru prima dată în acest an. Potrivit Gabrielei Antonescu, directorul DAS, sunt foarte multe persoane de vârsta a treia care au venit pentru prima dată să ceară bani pentru încălzire, majoritatea spunând că au centrale pe gaze și se tem că vor avea facturi pe care nu și le vor permite.

Gabriela Antonescu, director DAS

Aceeași solicitare crescută se înregistrează și la RAM Termo Verde, acolo unde se depun dosarele celor care primesc căldură prin sistemul centralizat de termoficare. Până acum au fost primite 24 de dosare.

Lista documentelor dar și sumele pe care le pot primi, în funcție de venitul solicitantului, poate fi consultată aici.