Actualitate

S-a decis! Cum vor învăța elevii din Buzău începând de luni. Vezi, AICI, situația fiecărei școli în parte

Update: Inspectoratul Școlar Județean a aprobat scenariile de funcționare a școlilor din județ, săptămâna viitoare. Cum vor fi organizate cursurile în fiecare unitate de învățământ, AICI.

Știrea inițială: După o săptămână de cursuri on line, elevii din municipiul Buzău primesc, în sfârșit, vești bune. De luni, majoritatea școlilor din oraș își redeschid porțile, astfel că elevii revin în bănci. Școlile mari din municipiu au anunțat deja că vor organiza cursuri cu prezență fizică în bănci, săptămâna viitoare.

Astfel, săptămâna viitoare, elevii celui mai titrat liceu din Buzău, Colegiul Hasdeu, vor face cursuri în sala de clasă. La fel se va întâmpla și la cea mai mare școală gimnazială din municipiul Buzău, Școala 11.

Director Șc. 11, Ticuța Iftime

În sălile de clasă vor reveni și elevii Școlii nr. 5 din Buzău, o unitate de învățământ în care rata de vaccinare a cadrelor didactice este de aproape 90 %.

Director Nicoleta Sarafolean

O altă școală care a anunțat în urmă cu scurt timp că își va primi elevii în clase săptămâna viitoare este Școala gimnazială nr. 7, din municipiul Buzău.  Și așa se pare că se va întâmpla și în restul județului.  Potrivit ultimelor informații primite de Inspectoratul Școlar din teritoriu, majoritatea școlilor din județul Buzău se vor redeschide de luni.

Inspectorul școlar general Ionel Meiroșu

În orele următoare, toți elevii din județul Buzău vor ști clar ce vor face de luni, dacă vor mai sta încă o săptămână în fața calculatorului sau vor reveni în fața profesorilor, în sala de clasă. Reprezentanții Inspectoratului Școlar se vor reuni în ședință pentru a stabili scenariul după care vor funcționa școlile în săptămâna 15- 19 noiembrie.