Actualitate SĂNĂTATE

Decizie de ultimă oră! De la 1 septembrie, fără vizite în Spitalul Județean. Care e excepția

Decizie de ultimă oră a conducerii Spitalului Județean Buzău. Începând de miercuri, vizitele în cel mai mare spital al județului vor fi suspendate, ca urmare a creșterii cazurilor de COVID-19.

O singură excepție va fi permisă. Vor putea fi vizitați  pacienții  infectați cu SARS COv 2, în stare gravă, care sunt internați la Terapie Intensivă. Vizita într-un astfel de caz se va putea face numai de către un singur aparținător, cu acordul medicului currant și avizat de către conducerea spitalului.

”Din data de 1.09.2021, s-a luat decizia ca vizitele în S.J.U. Buzău sa fie suspendate din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19 la nivelul județului Buzău. De asemenea, facem mențiunea că, potrivit Ordinului nr. 487 din 9 aprilie 2021, privind managementul în caz de deces al pacienților infectați cu SARS CoV2, pentru pacienții care se află în stare gravă, diagnosticați cu Covid-19 și internați în secția A.T.I., vizita se poate face numai cu un singur aparținător, cu acordul medicului curant si avizat de către conducerea spitalului”, transmit reprezentanții SJU Buzău.

La acest moment, sunt internați 18 pacienți în secția de Boli  Infecțioase a Spitalului Județean iar la Terapie Imtensivă sunt internați 3 bolnavi.