Actualitate SĂNĂTATE

Secția ATI plină! Spitalul Județean Buzău mărește numărul de paturi pentru bolnavii COVID. Câți pacienți sunt internați

A început infernul la Buzău. Secția de Anestezie și Terapie din Spitalul Județean are toate locurile ocupate de persoanele aflate în stare gravă ca urmare a infecției cu SARS-CoV-2, iar conducerea unității medicale a cerut  dublarea numărului de paturi. La fel de repede se aglomerează și celelalte secții destinate bolnavilor COVID-19 astfel că, în prezent, în secția de Boli Infecțioase din Spitalul Județean mai sunt libere doar două  din cele 20 de paturi alocate pacienților infectați cu SARS-CoV-2

Spitalul Județean Buzău va avea de astăzi mai multe paturi pentru bolnavii COVID-19.Claudiu Damian, managerul unității spitalicești, a explicat pentru sansanews.ro că a cerut la Direcția de Sănătate Publică suplimentarea numărului de paturi pentru pacienții aflați în stare gravă astfel că secția ATI va ajunge la 8 paturi.

”Încă de la finalul săptămânii trecute, am solicitat la DSP dublarea numărului de paturi pentru secția ATI, adică de la patru cât am avut până acum la opt. Solicitarea a fost aprobată , iar de astăzi, Spitalul Județean intră în etapa a II-a . Asta înseamnă că vom crește numărul de patru și pe celelalte secții unde avem alocat spațiu pentru bolnavii de coronavirus. Mai exact, avem 8 patru la ATI, 30 pentru adulți la Boli Infecțioase, față de 20 cât am avut până acum, plus șase paturi pentru copii”, a spus Claudiu Damian, managerul Spitalului Județean Buzău.

Și în Spitalul Râmnicu Sărat a crescut numărul bolnavilor internați. Astfel că în prezent sunt ocupate 15 paturi dintre cele 57 alocate adulților în secția de Boli Infecțioase și un pat la ATI dintre cele cinci disponbibile. De asemenea, în secția Pediatrie sunt internați cei opt copii de la Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgență Buzău, starea lor fiind una bună.

Pe de altă parte, de la începutul lunii și până astăzi, au fost diagnosticați cu COVID  19 copii cu vârste cuprinse între 0 și 17 ani. Ultima confirmare a fost înregistrată chiar în ultimele 24 de ore. Este vorba despre un bebeluș de doi ani.