Actualitate POLITICĂ

Loc liber în politică. Partid parlamentar caută șef de organizație la Buzău

Scena politică buzoiană se confruntă cu un paradox. Un partid parlamentar care are un ales în Camera Deputaților nu găsește un președinte pentru organizația județeană de la Buzău.

Este vorba despre filiala județeană a Alianței pentru Unirea Românilor (A.U.R.) care, deși are un deputat în Parlamentul României, în persoana generalului în rezervă Nicolae Roman, nu are, la aproape un an de la alegerile generale, un șef de filială ales. În acest moment, organizația județeană a A.U.R. este condusă de o persoană desemnată de Centru, anume mureșeanul Răzvan Biro. Săptămâna trecută, Biro a descins la Buzău în căutarea unei persoane cu putere financiară proprie și experiență în politică, om pe care să-l fixeze în calitate de interimar la vârful filialei județene. Răzvan Biro și un grup de membri A.U.R. s-au întâlnit cu mai mulți buzoieni, unii dintre ei oameni de afaceri, cu propunerea de a prelua partidul și cu promisiunea că dacă se va reuși organizarea unei filiale puternice să primească, garantat, un loc eligibil pe listele Alianței de la Buzău.

Deocamdată, surse bine informate din partid declară că discuțiile s-au terminat în “coadă de pește”, iar explorările continuă. Aceleași surse mai relatează, însă, că liderii din București ai partidului nu se grăbesc în luarea unei decizii tranșante și asta pentru că până la alegeri mai e multă vreme, iar partidul funcționează acceptabil fără să facă mare lucru, “auriștii” întreținând atmosfera prin intermediul rețelelor de socializare.