Actualitate SĂNĂTATE Șansa de Ramnicu Sărat

Decizie de ultimă oră! Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat mai rămâne deschis o vreme pentru pacienții non-COVID. Nu se știe însă pentru cât timp

Decizie de ultimă oră a autorităților județene, luată în urma discuțiilor cu toți factorii responsabili. Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat mai rămâne deschis o vreme pentru bolnavii non- COVID.

Unitatea nu va fi transformată pentru moment în spital exclusiv COVID, așa cum sperau autoritățile de sănătate publică, dar și cele din Prefectură, însă, nu este exclus ca o astfel de decizie să fie luată în zilele următoare, în cazul în care numărul bolnavilor va fi, în continuare, ridicat și nu se vor mai găsi locuri în spitalele din județ.

Între timp, autoritățile au analizat situația din fiecare spital COVID și au decis amenajarea de noi locuri pentru pacienții infectați cu coronavirus atât în Spitalul Județean, cât și în Spitalul Râmnicu Sărat.

„Spitalul Municipal Râmnicu Sărat a mărit numărul de paturi de la 128 la 148 pentru bolnavii de COVID iar paturile de la ATI de la 7 la 10 și sperăm să mai rezistăm câteva zile în formatul acesta. Spitalul Județean a mărit numărul de paturi de la Pneumologie cu 20. Zona tampon pentru bolnavii suspecți COVID de la etajul patru au transformat-o în zonă pentru COVID cu încă 29 de paturi. Aceste lucruri au fost făcute ca să amânăm decizia de a închide în totalitate până pe 4 noiembrie Spitalul Municipal Râmnicu-Sărat, adică să îl transformăm în spital COVID. Vineri, la ora 10:00 avem întâlnire cu toți managerii de spitale din județ. Ne întâlnim și cu primarul municipiului Râmnicu-Sărat, pentru că spitalul este sub tutela Consiliului Local. Vom stabili un circuit al bolnavului, astfel încât să putem gestiona bine situația. Cei negativați să ajungă la CFR și Smeeni dacă mai au nevoie de tratament după negativare și să găsim o soluție pentru cele 45 de paturi de la Nehoiu care nu pot fi folosite decât pentru formele ușoare. Vedem pas cu pas,” a declarat joi după amiază subprefectul de Buzău, Viorel Holban.

Spitalul din Râmnicu Sărat rămâne momentan deschis și pentru bolnavii non COVID, dar nu se poate spune cu exactitate pentru cât timp. Dacă numărul pacienților va crește semnificativ și nu se vor mai găsi locuri pentru internări, atunci situația Spitalului Municipal se va schimba.

Desăre situația de la Râmnicu Sărat, puteți citi și AICI