Actualitate

Jandarmii buzoieni donează sânge pentru viață. Doar cu donatorii fideli se mai descurcă Centrul de Transfuzii Sanguine. Apelul medicilor către cei care pot dona sânge (FOTO)

Centrul de Transfuzii Sanguine Buzău, aproape gol în ultima perioadă, a fost vizitat joi de zeci de donatori fideli. Circa 20 de jandarmi din Buzău au trecut pragul centrului, conștienți că sângele oferit de ei poate salva viața unor persoane aflate în situații limită.

”Ca răspuns la apelul Centrului de Transfuzii Sanguine Buzău, dar și parte din campania inițiată la nivel național de Jandarmeria Română „Donează sânge, salvează o viață!”, jandarmii buzoieni s-au implicat voluntar și au donat sânge pentru a veni în sprijinul persoanelor care au nevoie urgentă de transfuzie sanguină,” au anunțat reprezentanții Jandarmeriei Buzău.

Prezența jandarmilor la Centrul de Transfuzii a venit într-un moment în care nevoia de sânge este extrem de mare în condițiile în care numărul donatorilor a scăzut în ultima perioadă foarte mult.

” E un lucru cu care jandarmii ne-au obișnuit, sunt cei care răspund întotdeauna primii apelurilor apelurile noastre umanitare atunci când stocurile de sânge ne scad în mod drastic. Trebuie să recunosc că în ultimul timp, probabil și în contextul pandemiei avem foarte puțini donatori la Centru. Stocurile noastre sunt foarte mici și este din ce în ce mai greu să asigurăm necesarul pentru urgențele din spitale.” a declarat pentru sansanews.ro, directorul Centrului de Transfuzii Sanguine Buzău, Adriana Crăciun.

Nevoia de sânge este extrem de mare la Buzău. Stocurile Centrului de Transfuzii sunt din ce în ce mai puține iar cererile venite dinspre spitale tot mai mari. Pentru a putea face față tuturor nevoilor pacienților, reprezentanții Centrului fac apel la buzoieni să doneze sânge pentru a veni în sprijinul persoanelor aflate pe un pat de spital și a căror viață depinde de transfuzii.

„Este foarte important să ne aducem aminte că în spitale, în acest moment, există nu numai pacienți cu COVID, ci și pacienți care au nevoie de terapie. Trebuie să înțelegem că în acest val 4 al pandemiei noi suntem la fel de pregătiți ca și în celelalte momente ale pandemiei. Așteptăm donatori cu mare speranță că putem să facem bine în continuare și că putem ajuta pacienții din spitale. Rog buzoienii să nu ne uite! Avem neapărată nevoie de sânge și-mi doresc din toată inima să-i anunț că măsurile de siguranță sunt aceleași pe care le-am avut și până acum. Personalul Centrului de Transfuzii este vaccinat și cred că ar fi momentul să mai încercăm o dată, ca și comunitate, să-i ajutăm pe cei care se află în suferință.”


Centrul de Transfuzii Sanguine din Buzău se află pe strada General Grigore Baștan nr. 2 și este deschis de luni până vineri, între 07:30 și 13:30.