Actualitate

DECIZIE FINALĂ. Talciocul NU se mai deschide, duminică

Autoritățile buzoiene s-au răzgândit cu privire la deschiderea talciocului din municipiul Buzău. Târgul nu va mai fi deschis la final de săptămână.

Deși zilele trecute autoritățile anunțau că Piața volantă Drăgaica va fi deschisă, în ciuda aglomerației înregistrate duminică, în urma unei ședințe ce a avut loc, joi, s-a decis ca talciocul să nu se mai organizeze, deocamdată. Ideea este întărită de faptul că municipiul Buzău a intrat în scenariul roșu, dar și de faptul că în interiorul târgului era nevoie de o serie de investiții, astfel încât să poată fi asigurată distanțarea fizică între buzoienii care mergeau la talcioc. În aceste condiții, s-a decis ca Piața Volantă Drăgaica să fie închisă.

”În urma unei analize făcute împreună cu instituţiile abilitate, cu domnul prefect, s-a luat decizia amânării deschiderii Pieţei Volante Drăgaica, ţinând cont de faptul că de joi Buzăul a trecut în scenariul roşu. Decizia comună a fost de a amâna redeschiderea pieţei volante şi în funcţie de evoluţia cazurilor de COVID-19, dar şi de realizarea unor amenajări organizatorice, să ne revedem, probabil, undeva săptămâna viitoare, pentru a reanaliza situaţia”, a spus viceprimarul Ionuț Apostu.

Între timp, până când cazurile de COVID vor scădea, vor fi realizate mai multe schimbări pentru ca episoade precum cel de duminica trecută să nu se mai repete.

”Intenţionăm ca o parte din mesele situate în actualul spaţiu al târgului să le mutăm pe terenul adiacent pieţei Dragaica, asta după ce vom găsi o formulă de contractare a acelui teren împreună cu proprietarul, pentru că vorbim despre o societate comercială. Am avut deja primele discuţii cu acesta pentru extinderea acestei pieţe. Din cele 500 de mese, intenţia este a de muta 250 de mese pe acel teren astfel încât să aerisim cumva zona centrală a târgului, acolo se producea cea mai mare aglomeraţie. Intenţionăm ca pe lângă fluxurile de acces din zona străzii Drăgăicii, fluxurile de ieşire din piaţă să fie mutate pe a doua ieşire în zona străzii Hangarului, astfel încât să evităm busculada”, a declarat pentru șansanews.ro, viceprimarul Buzăului, Ionuț Apostu.

Reamintim, duminică, în prima zi în care talciocul din Buzău a fost redeschis după aproape 5 luni în care porțile au fost închise,  sute de persoane s-au îmbrâncit, încercând să intre în interiorul târgului. Mulți dintre buzoieni nu purtau mască, distanțarea fizică nu a putut fi respectată. Au fost însă și alte nereguli, pentru care polițiștii, inspectorii de sănătate publică dar și cei ai DSVSA au aplicat zeci de amenzi.

Etichete