POLITICĂ

DEPUTATUL ADRIAN MOCANU ACUZĂ ÎNȚELEGERI TRANSPARTINICE, CARE-L DEPĂȘESC, ȘI-I BOMBARDEAZĂ PE TOȚI. ”Cam are dreptate acia”…vorba lu’ Bobonete

Liderul interimar al PMP Buzău, deputatul Adrian Mocanu, pornește un atac încrucișat în toate zonele politice. Într-o postare pe Facebook, deputatul de Buzău se ia de toată lumea, de la șeful său pe linie de partid, Eugen Tomac, la premierul și liderul PNL-ului aliat, Ludovic Orban. Atacul trece și dincolo de tabăra proprie, în zona opoziției. Deputatul Adrian Mocanu acuză înțelegeri transpartinice și lansează ultimatumuri. Din postare se înțelege care este atmosfera politică buzoiană în zilele de campanie care se apropie.

”În spatele deciziilor suspecte care vizează conducerea Inspectoratului Școlar Județean Buzău se poate descifra un blat ordinar între PNL, aflat la guvernare datorită victoriei președintelui Iohannis împotriva Ciumei Roșii, și… PSD-ul lui Ciolacu.
Astăzi devine operabilă prelungirea mandatului doamnei Palcău Daniela în funcția de inspector școlar general adjunct, fapt extrem de relevant pentru “schimbarea” pe care o urmărește PNL în zona instituțiilor deconcentrate. Doamna Palcău este vicepreședinte al organizației Municipale Buzău a PSD!
“Tartorul” numirilor/păstrării pesediștilor în funcțiile de conducere din instituțiile buzoiene este nimeni altul decât deputatul PNL Cristi Romanescu, groparul dreptei în acest județ roșu. Nu mi-a fost dat în viață să cunosc un personaj mai jalnic, mai periculos pentru o societate sănătoasă.
Pentru câteva contracte grase cu administrația PSD, care îi alimentează conturile personale, “liderul” local al PNL nu numai că nu dorește schimbarea Găștii PSD din deconcentrate, blochează și numirea oamenilor cu care PMP dorește să îi scape pe buzoieni de Gașca Roșie.
Mă întreb cum pot tolera organizația locală și conducerea liberală faptul că în fruntea PNL Buzău stă copilul de mingi al PSD-ului.
Eu nu pot tolera asta! Ca parlamentar și lider județean al PMP, am respectat înțelegerea cu PNL și am votat Cabinetul Orban, am susținut în Parlament inițiativele liberale și am votat împotriva moțiunilor simple depuse de PSD. Este trist să vezi că partenerii îți răspund cu trădare și cu neseriozitate maximă.
Atitudinea PNL de la Buzău nu este singulară, majoritatea președinților de organizații PMP reclamând încălcarea promisiunilor făcute de conducerea PNL. Transmit două mesaje publice: unul către premierul Orban, căruia îi cer, în ceasul al doisprezecelea, să lămurească o dată pentru totdeauna tangoul politic rușinos de la Buzău, altul către conducerea PMP, căreia îi solicit să reevalueze decizia de a susține Guvernul PNL în Parlament.”

Atacul vine la nici două săptămâni după micul dejun luat de deputatul Adrian Mocanu cu premierul Ludovic Orban,întâlnire care nu știm dacă a fost fructificată sau nu, dar, în orice caz, a dat naștere multor scenarii.

Autorul știrilor

Cătălina Jingoiu

2 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Cum ar fi tara asta daca numirile in functii s-ar face pe competenta si nu pe apartenenta politica? Intreb pentru un prieten!

  • Domnul Mocanu a distrus Organizatia Judeteana PMP si s-a dus la ALDE. Toti de la ALDE s-au refugiat la psd dar dl. Mocanu nu a fost primit si a venit sa distruga ce a mai ramas. Spera ca PMP sa-l faca din nou deputat ca in urma cu 4 ani, ca sa poata pleca la alt partid care nu-i ofera un loc pe listele sale. Este un traseist sadea alaturi de Melescanu.