Actualitate POLITICĂ

Deputatul PNL, Gabriel Avramescu, invitație pentru primarul Toma: “Haideți să facem, împreună, un nou spital pentru Buzău!”

Ideea construirii unui spital municipal în Buzău revine în prim plan. După luni bune în care s-a discutat despre necesitatea găsirii unui teren pe care să poată fi construită de la zero o unitate spitalicească, liberalii buzoieni vin cu o propunere concretă. Totodată, lansează o invitație către primarul Constantin Toma și partenerii de alianță, PSD, de a colabora pentru ca proiectul să se concretizeze rapid.

Prezent în studioul Focus Tv, în emisiunea Sens Direct, liderul PNL Buzău, deputatul Gabriel Avramescu, a anunțat că a identificat o suprafață de teren potrivită pentru un viitor spital. Este vorba despre un teren situat la marginea municipiului, ce aparține Colegiului Agricol.

”Noi am căutat teren pentru un spital municipal. De fiecare dată când treceam spre Chiojdu și ieșeam spre centură, pe partea stângă vedeam tot timpul un teren ba cu grâu, ba fără. Am întrebat al cui este și am aflat că este al Colegiului Agricol. El e practic în proprietatea statului, pe raza UAT Buzău, e dat în arendă. Ar fi trebuit folosit pentru practică, e în tarlaua 24, în spatele liniei de cale ferată. Sunt câteva hectare.”

Deputatul PNL spune că din punct de vedere al amplasamentului, bucata de teren s-ar preta pentru ridicarea unui spital, ținând cont de accesul rapid, din mai multe colțuri ale județului.

“Din punctul meu de vedere, mi se pare că acest teren se pretează pentru un spital pentru că are acces din toate zonele județului: și dinspre Ploiești, este aproape de viitoarea autostradă, este lângă Centura Buzăului, practic accesul rutier ar fi foarte bun. Am discutat și la Compania Națională de Investiții pentru că la Constanța s-a finanțat un astfel de spital de pediatrie prin CNI. Am discutat, știm rețeta, trebuie să mai existe voință locală. „

În direct, la Focus Tv, liderul liberalilor buzoieni a lansat o invitație către primarul municipiului, Constantin Toma: aceea ca împreună cu liderii PNL Buzău să înceapă cât mai repede demersurile pentru ca proiectul unui viitor spital, atât de necesar la Buzău, să nu mai rămână doar la stadiul de idee, ci să se concretizeze rapid.

“Îi lansez invitația domnului primar ca împreună să facem acest proiect pentru Buzău. Avem terenul, îl transferăm, avem cel mai mare buget, haideți să lăsăm premiile și petrecerile, să nu mai spoim intrările în oraș și să construim ceva concret. Așadar, îl invit pe domnul primar să evalueze terenul și împreună să mergem să discutăm cu domnul ministru Câmpeanu, discutăm despre transferul acestui teren de la Ministerul Educației către UAT Buzău, ca ulterior să putem să ridicăm un spital. Îi asigur și pe colegii de alianță, și pe domnul primar Toma de tot suportul și tot sprijinul PNL în a susține acest proiect în municipiul Buzău.”

De necesitatea construirii unui noi spital la Buzău se vorbește de o bună bucată de vreme, însă, până acum nu a fost identificat terenul pe care să fie ridicată unitatea. Primarul Constantin Toma a declarat, în repetate rânduri, că municipalitatea nu dispune de o suprafață potrivită pentru un astfel de proiect, o soluție fiind cumpărarea unui teren. Pentru o astfel de investiție, spunea primarul, ar fi nevoie de certitudini, să știe clar că Guvernul va finanța ridicarea unui spital la Buzău.

Autorul știrilor

Elena Petre

3 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Se caută terenuri pentru comisioane, era fostul Spital Brătianu care putea fi renovat și mai este și terenul fostei maternități dar nu pică nimic.

  • Nu este un comentariu (la articol etc.): orice partid care care explicatii pentru a se fi taiat gardurile vii din cartierul Unirii Sud si care promite ca le planteaza la loc… va castiga mult, mult. Lumea e extrem de suparata, zi de zi, si… nu a venit primavara si vara, încă. Multi amenajasera grădinile pe banii si cu efortul lor si, acum, ca se circula prin ele, toate s-au stricat. De fiecare data cand iesim sau privim pe geamuri… din a arata frumos… arat sterp si urat. La fiecare poza facuta, afara sau din casa… la fel. Si… inca nu a venit primavara, inca nu au inverzit plantele, caci, atunci, diferenta va fi si mai mare. Iar furia oamenilor, pentru a se fi taiat plante vechi de 40 ani… e imensa – si toti sunt suparati si nu e nimeni care sa vada… nu ca asta ar fi fost ceva bun, ci ca asta nu a fost ceva foarte, foarte rau. 🙂

  • (Nici acesta nu este un comentariu, ci… “un mesaj” (?) ) Mai mult decat orice platforma politica plina de lucruri pe care le-au mai tot auzit… oamenii isi vor refacute gradinile, spatiile verzi ale blocurilor in care traiesc zi de zi. 🙂 😉