Actualitate

Desant al procurorilor DIICOT la traficanții de droguri. Gruparea era formată din zeci de persoane. Traficanții plasau canabis pe piața din Buzău

O nouă grupare de traficanți de droguri care plasa stupefiante pe piața neagră din Buzău a fost destructurată de procurorii DIICOT. Vorbim despre o grupare formată din nu mai puțin de 20 de persoane. Traficanții aprovizionau clienții din Buzău cu canabis și substanțe stupefiante.

S-a întâmplat acest lucru începând de anul trecut și până în prezent. Gruparea respectivă era formată din 17 tineri cu vârste cuprinse între 20 și 32 de ani. Potrivit unor surse, traficanții, tineri din municipiul Buzău și din Berca, făceau rost de droguri de risc și etnobotanice de la 3 persoane din Galați și București. Vindeau, apoi, drogurile clienților din Buzău, adică prietenilor, cunoscuților sau altor persoane cu care au intrat în contact în ultima vreme.

Marți, 21 septembrie, procurorii DIICOT și polițiștii au descins la locuințele traficanților. Au fost percheziții atât în Buzău, cât și în Galați și în Capitală. 18 suspecți au fost duși la audieri la DIICOT Buzău.

Iată ce transmit procurorii DIICOT despre acest caz:

“La data de 21.09.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Buzău împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Buzău au efectuat un număr de 24 de percheziții domiciliare, pe raza județului Buzău și a municipiilor Galați și București, la locuințele unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, în formă continuată și efectuare fără drept de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive, fără autorizație. În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2020 – 2021, o rețea infracțională, formată din 20 de persoane, a alimentat sistematic piața de droguri de risc (cannabis) și substanțe psihoactive, de pe raza județului Buzău.
În urma perchezițiilor, au fost descoperite mai multe cântare și grindere utilizate pentru porționarea substanţelor, aproximativ 100 de grame de canabis, 50 de grame de substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, precum și suma de 3.700 de lei.
La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Buzău, vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 18 de persoane.”



Nu ar fi prima oară când tinerii respectivi ar fi în vizorul anchetatorilor. Surse de presă spun că unii dintre ei au mai fost implicați în alte cazuri, în anii trecuți, fiind cercetați tot pentru trafic de droguri.