Actualitate

DESCOPERIRE DESPRE LOCUL BUZĂULUI PE IMENSUL MAPAMOND! Cum se învârte orașul dupa soare! E de matematica geografiei

Primăria vrea să amplaseze un “glob pământesc” în fața gării Buzău, lângă locomotiva prezentată deja de ȘANSANEWS aici. Prin acest gest se va marca faptul că municipiul Buzăul este cel mai mare oraș din România situat la jumătatea distanței dintre Ecuator și Polul Nord.

În urmă cu trei ani, primarul Constantin Toma anunța că poziția geografică pe care o are Buzăul ar putea fi traformată într-un brand turistic.

Geograful Alexandru Boroi, de la Universitatea Pitești anunță că Buzăul este cel mai mare oraș din România situat fix la jumătatea distanței dintre Polul Nord și Ecuator.

Anul acesta, edilul Buzăului vrea să fructifice această “descoperire geografică” și să o transforme într-un simbol al buzoienilor. Astfel că a decis să amplaseze un glob pământesc în minitură chiar prin locul prin care s-a dovedit că trece paralela care indică poziția geografică a Buzăului.

“Exact prin fața gării Buzău, prin acest viitor sens giratoriu trece paralela care înseamnă exact jumătatea distanței dintre Ecuator și Polul Nord. Buzăul este cea mai mare localitate din România care se află exact la jumătatea distanței dintre Ecuator și Polul Nord”, a spus primarul Buzăului.

Lucrarea este acum în lucru (macheta alăturată prezentată în EXCLUSIVATE de ȘANSANEWS), însă istoricul Marius Nicoară ne-a dezvăluit faptul că pe acest glob vor fi trecute calculele matematică care indică descoperirea făcută de geograful de la Universitatea din Pitești.

“Când veniți dinspre centru spre gară va fi pus un glob pământesc ce va indica calculele matematice prin care se arată că Buzăul este la jumătatea distanței dintre Ecuator și Polul Nord”, a spus Marius Nicoară.

Lucrările din zona gării vor începe în maximum două săptămâni, iar totul va fi gata spre finalul lunii august.