Actualitate Divertisment

EXCLUSIV! PRIMA REACȚIE A PATRONILOR DE PISCINE DUPĂ AFLAREA MARII VEȘTI CĂ SE REDESCHID

”Suntem pregătiți să deschidem piscinele, dar nu cunoaștem regulile”.

Este reacția la cald a administratorilor piscinelor publice din Buzău care abia au aflat că își vor putea primi, din 15 iunie, clienții la bălăceală. Patronii piscinelor spun că vestea redeschiderii locațiilor îi bucură, însă așteaptă cu nerăbdare și normele după care vor putea funcționa.

Administratorul piscinei Aqua Max, Florin Matei, a declarat, în exclusivitate, pentru șansanews.ro, că este pregătit să-și primească clienții, având în vedere că spera la relaxarea măsurilor încă de la 1 iunie. A avut timp să -și pregătească totul astfel că vestea transmisă de președinte îl bucură.

” Bineînteles că aș putea să deschid chiar de luni. Piscina e curată. E sub tratament. Șezlongurile sunt strânse. Trebuie doar așezate la distanța care ne va fi impusă. Deocamdată nu știm nimic. Până nu publică în Monitorul Oficial nu știe nimeni nimic. Nouă ne spun a doua zi. După ce îi dă drumul, dau și normele. Noi nu avem deschisă nici terasa, așa că am așteptat această veste. Dacă vom deschide piscina, vom deschide și terasa. Deja suntem pe pierdere cu multe”.

Locația dispune de 200 de șezlonguri, aranjate unul lângă celălalt așa cum era înainte de pandemie însă dat fiind că nu se știu încă normele de funcționare a piscinelor după data de 15 iunie nu se poate aprecia numărul locurilor care vor fi disponibile în această locație.

”Noi avem 200 dar cu siguranță nu le vom putea pune pe toate. Așteptăm să vedem dacă le punem la un metru, două…Oricum, ne așteptăm la mai puțini clienți. Nu vom majora nici taxa de acces la piscină și nici prețurile. Nu știu dacă oamenii au bani și pentru prețurile de anul trecut, dar să mai majorăm”.

Vestea redeschiderii piscinelor a adus bucurie și printre operatorii de turism din Sărata Monteoru. De exemplu, la Casa cu Tei, acolo unde este o piscină cu apă sărată foarte căutată de turiști, pregătirile sunt în toi. Însă, tot lipsa normelor pentru așezarea șezlongurilor este problema invocată de Poliana Partal, cea care deține locația.

”Ne bucurăm că, în sfârșit, se vor deschide piscinele publice. Suntem în pregătiri. Facem ultimele reparații. Și încercăm la până la finalul săptămânii să umplem cu apă, să facem clorinarea și totul să fie în regulă. Sperăm ca săptămâna viitoare să fim gata cu piscinele. Așteptăm normele privind așezarea șezlongurilor și măsurile care se impun pentru deschiderea la piscină. Totuși, nu cred că vom fi gata pentru deschiderea de pe 15 iunie. Pentru noi e un punct de atracție, de când avem piscină, cifra de afaceri a crescut”.