Actualitate

Destinație de vacanță: relaxare aproape de casă, în piscine cu apă tămăduitoare

Piscine cu apă sărată, un adevărat tratament natural pentru multiple afecțiuni, aer curat și o priveliște care merită toți banii. Sunt doar câteva dintre ingredientele de care vor avea parte buzoienii care aleg să petreacă vara aceasta aproape de casă, în stațiunea balneoclimaterică Sărata Monteoru.

S-a dat startul sezonului estival la Sărata Monteoru. Piscinele cu apă sărată, renumită pentru calitățile sale în toată țara, își așteaptă turiștii. Proprietarii de pensiuni din stațiune au pregătit o serie de oferte pentru cei care vor să petreacă măcar două zile la Sărata Monteoru. Sunt așteptați atât turiști din țară, care petrec câteva săptămâni la tratament, cât și buzoieni care vor să se relaxeze timp de câteva zile și să se bucure de aerul curat din stațiunea aflată la doar câțiva kilometri de casă.

„La Sărata Monteoru sunt oferte care includ accesul la piscinele cu apă sărată: cazare, masă și acces la piscină cu apă sărată și se pot regăsi ofertele pe site-urile unităților de cazare din stațiune. De asemenea, sunt valabile oferte de tratament la cele două baze de tratament din stațiune, la Hotel Monteoru, la Hotel Ceres, iar pentru perioada care urmează, fiind deja deschis sezonul estival, invităm buzoienii să-și viziteze stațiunea aflată la o aruncătură de băț și unde vin turiști din întreaga țară, deci oameni care au aflat de apa miraculoasă de la Sărata Monteoru pentru că ingredientul, compușii chimici care sunt în această apă sunt deosebiți”, a declarat, la Focus Tv, Cristina Partal, președintele ANTREC Buzău.

Prețurile sunt pentru toate buzunarele și diferă în funcție de nopțile în care turiștii rămân în stațiune și de serviciile pe care le solicită.

Buzoienii și locuitorii județelor din jurul Buzăului au suficiente motive să aleagă stațiunea balneoclimaterică. Principalul motiv îl reprezintă calitatea apei sărate de la Sărata Monteoru, un tratament miraculos pentru o mulțime de afecțiuni.

“ Am mai avut observații referitoare la apa sărată, în sensul că nu știu ce tarife se practică la Sărata-Monteoru, dar la noi, la Ocna Sibiului, sunt tarife mai mici. Nu se compară compușii chimici dintr-o localitate cu compușii chimici ai apei sărate dintr-o altă localitate. Pământul, pântecele pământului este diferit și atunci apa de la Sărata Monteoru este unică și deosebită, iar pentru ea vin turiști de la sute de kilometri depărtare. De aceea, le reamintim buzoienilor, că pot veni fie în weekend, fie în timpul săptămânii, fie pot achiziționa pachete, sejururi de trei nopți, cinci nopți, șapte nopți, zece nopți la Sărata Monteoru. Să nu uite că au aproape de casă o posibilitate de a se vindeca foarte rapid pentru afecțiunile reumatismale, locomotorii și chiar și de fertilitate.”

De altfel, stațiunea buzoiană este renumită pentru beneficiile apei sărate pentru organism. Chiar medicii recomandă pacienților băile cu apă sărată de la Sărata Monteoru, pentru că efectele sunt vizibile după câteva zile.

“Pentru piscinele private, pot să spun din experiență proprie, avem medici ortopezi, de exemplu de la Constanța medic ortoped care recomandă pacienților lui să vină la Sărata Monteoru la apa sărată. Este foarte important să ne știm valoarea și să profităm de ceea ce ne oferă locul natal. Ar fi bine ca și buzoienii să-și reamintească faptul că pot beneficia de acest tratament absolut miraculos. Am avut turiști care, așa cum spune legenda – că stațiunea Sărata Monteoru se numea “Stațiunea baston”, pentru că veneai în baston și plecai liniștit, fără el, la sfârșitul sejurului, am avut în zilele noastre turiști cărora li s-a întâmplat același lucru. Am cunoscut o familie, domnul respectiv a venit în baston și după zece zile la Sărata Monteoru, la piscina cu apă sărată, mergea fără baston. Și sunt convinsă că în bazele de tratament sunt mult mai multe cazuri spectaculoase de vindecare.”