Actualitate

La ce trebuie să renunțe polițiștii buzoieni în această vară! Solicitarea a venit chiar din partea șefului IPJ Buzău

În timp ce unii se distrează, alții vor petrece vara la serviciu. Este vorba despre polițiști care, odată cu debutul sezonului estival și organizarea unor evenimente publice cu aglomerări mari, vor avea mai mult de muncă. A spus-o chiar șeful Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, Laurențiu Pantazi, care a precizat că le-a cerut colegilor să renunțe la alte ”situații ce țin de privat” pentru a fi în slujba cetățeanului.

Laurențiu Pantazi a anunțat că sezonul polițienesc a debutat tot pe 1 iunie, în același timp cu deschiderea sezonului estival, astfel că în lunile următoare vor fi întreprinse măsuri specifice perioadei de vară, când sunt organizate sărbători comunale sau târguri și evenimente care adună de la sute la mii de persoane.

De altfel, după Buzău Fest, acesta este primul weekend prelungit, din această vară, în care forțele de ordine din Buzău, respectiv polițiști, jandarmi și pompieri, au întreprins măsuri comune pentru a păstra siguranța și liniștea publică dat fiind faptul că în municipiul reședință de județ este în desfășurate Drăgaica, iar în zonele turistice sunt așteptați mii de vizitatori în contextul zilelor libere unite cu Sărbătoarea Rusaliilor.

 ”Anunțăm debutul măsurilor în cadrul planului de măsuri privind sezonul estival care, calendaristic , și din punct de vedere polițienesc a început tot pe 1 iunie, context în care activitățile noastre specifice capătă o notă aparte, orientându-se pe probleme caracteristice perioadei de vară. Voi enumera câteva zone pe care ne vom concentra:  manifestările publice care deja au și început, fie că se referă la sărbătorile religioase care pot conduce la apariția unor aglomerări mari de oameni, fie alte sărbători cum sunt Drăgaica sau zilele comunelor. Încercăm să fim cât se poate de prezenți atât în uniformă ca și vizibilitate, ca și încercare de a descuraja apariția unor fenomene criminale, dar și cu ocazia unor controale specifice pe linie de poliție economică, de investigații criminale. Ne vom concentra forțele pe zonele turistice și vom fi cât mai prezenți pe drumurile publice așteptându-ne la creșteri ale valorilor de traficul”, a spus Laurențiu Pantazi, inspector șef IPJ Buzău.

În acest context, polițiștii buzoieni sunt rugați să evite, pe cât posibil, în perioada de vară, concediile de odihnă prelungite pentru a putea fi acoperit necesarul de echipaje de intervenție, acolo unde este nevoie.

”Vom încerca să concentrăm forțe și sper ca voi avea, ca de obicei, sprijinul și acordul colegilor mei în a renunța concediile de odihnă ample, în a renunța la alte situații care țin de privat, tocmai pentru a ne afla în slujba cetățeanului și pentru a face ca acest prim sezon estival de după pandemie să fie cât mai aproape de normalitate și sub aspectul siguranței publice”, a spus Pantazi.

De asemenea, în aceeași conferință de presă, inspectorul șef al IPJ Buzău a anunțat rezultatele după cinci luni de activitate iar veștile sunt bune.

„Menținem criminalitatea în cote de normalitate. Avem o ușoară creștere de un procent față de anul trecut. Avem o scădere semnificativă, de vreo 45 de fapte, în ceea ce privește criminalitatea stradală. Cel puțin comparativ cu alte zone din țară, cred că încă putem circula liber și liniștit în spațiul public la nivelul întregului județ”, a spus Pantazi.

Etichete