Actualitate

Dezamăgiți că încep cursurile tot în ”școala de împrumut”, eminescienii au primit de la primarul Toma scuze și o nouă promisiune

Un nou început în aceeași clădire veche care,  de peste patru ani, este ”casă de împrumut” pentru colectivul Colegiului Național ”Mihai Eminescu”.  Festivitatea noului an școlar i-a găsit pe eminescieni tot pe strada Transilvaniei, în clădirea în care au fost nevoiți să se mute, în toamna anului 2019, pentru ca școala lor, de pe strada Independenței, să fie complet reabilitată. Din păcate, promisiunile au fost din nou încălcate, iar noua generație 2023-2027 și-a început drumul tot în clădirea fostului fostului liceu „Costin Nenițescu”.

De altfel, revenirea în localul propriu a fost subiectul în jurul căruia s-au construit discursurile din prima zi de școală, inclusiv un schimb de replici între directorul unității de învățământ, Camelia Voicu, și primarul Constantin Toma, prezent la festivitatea de deschidere.

Subiectul mutării elevilor a fost deschis de Camelia Voicu care, în discursul său, a punctat faptul că ”acest nou an școlar îl începem tot în clădirea de împrumut”. Când i-a venit rândul să ia cuvântul, primarul Constantin Toma s-a văzut nevoit să-și ceară scuze elevilor, profesorilor și părinților prezenți la festivitate pentru întârzierea lucrărilor. Edilul a făcut un scurt istoric al modului în care s-au derulat lucrărilor încercând  să explice motivele care au dus la întârzierea întoarcerii eminescienilor acasă. La finalul discursului, primarul a făcut o nouă promisiune cu privire la momentul întoarcerii pe strada Independenței :”sper ca la viitoare vacanță , toate lucrărilor care sunt acum neterminate să fie finalizate și sunt șanse extrem de mari să fiți acolo”.

Ultimul cuvânt a aparținut tot directoarei Camelia Voicu care a subliniat acest nou termen avansat de edil ”suntem nerăbdători să ajungem la casa noastră”.

Epopeea renovării Colegiului Eminescu, un proiect mult așteptat de elevi și de profesori deopotrivă, încă nu s-a încheiat și, iată,  marchează o nouă generație de elevi, după ce promoția care a absolvit în vara anului 2023 nu a învățat nicio măcar o oră în clădirea proprie de pe strada Independenței.