Actualitate

Dezastru în Zona Industrială! Focul a distrus totul în cale. Ce pericol a fost evitat la limită

Flăcările uriașe izbucnite ieri după amiază în curtea societății din Zona Industrială au mistuit totul în cale. Bilanțul provizoriu dat de Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgențe Buzău arată exact dimensiunea dezastrului provocat de incendiul care inițial a cuprins doar o hală dar care, în doar câteva minute, s-a extins pe o suprafață de peste 3000 de metri pătrați.

”Au ars 5 clădiri pe o suprafață totală de aproximativ 3000mp din care (3 au ars în totalitate, 1 a ars doar fațada pe 100mp, 1 a fost afectată 50% și 1 autoturism și materie primă (produs finit + deșeuri pe o suprafață de aproximativ 1000)”, au spus reprezentanții ISU Buzău.

Incendiul nu este lichidat nici la acest moment. Forțele de intervenție acționează în continuare pentru a stinge ultimele focare ale incendiului de proporții de la sediul unei societăți comerciale din cartierul buzoian Mihai Viteazu.


INSPECTOR ȘEF Colonel STELIAN CIMPOEȘU

Potrivit inspectorul șef al ISU Buzău, colonel Stelian Cimpoeșu, cel mai mare pericol era ca flăcările să ajungă la substanțe inflamabile depozitate în alte incinte din vecinătate.

INSPECTOR ȘEF Colonel STELIAN CIMPOEȘU

După ce incendiul va fi lichidat va începe ancheta pentru stabilirea cauzelor care au condus la izbucnirea focului. În paralel, comisarii de mediu analizează impactul norului gros de fum asupra mediului înconjurător. Aseară a ajuns la fața locului și un laborator mobil pentru măsurarea calității aerului. Comandantul ISU Buzău a explicat că au fost și cauze naturale care au condus la extinderea cu repeziciune a flăcărilor.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 18.00, în hala de producție a unei unități care se ocupă cu fabricarea deck-urilor, elemente de pardoseală de exterior. Acestea se obțin din plastic reciclat în amestec cu rășini și rumeguș, toate fiind inflamabile.