Actualitate

Geoparcul UNESCO ”Ținutul Buzăului” se viralizează! Modul inedit în care va fi promovat

foto: directbooking.ro Vulcanii Noroioși

”Treasure Games in the Park: Ţinutul Buzăului” este titlul unui reality-show care va fi realizat în perioada 24-28 iunie. Emisiunea va fi online și va aduna mai mulți influenceri, care vor lua parte la o serie de provocări. Fiecare nouă zi va aduce noi explorări, iar participanții vor descoperi nu doar locurile special din ”Ținutul Buzăului”, ci și meșteșuguri, oameni și mâncăruri tradiționale.

Show-ul are ca scop promovarea celui mai nou geoparc UNESCO – ”Ținutul Buzăului”.

”Vulcanii noroioși, domurile de sare, focurile vii, trovanții de la Ulmet, așezările rupestre și chihlimbarul roșu de la Colți sunt printre cele mai renumite atracții din Ținutul Buzăului. Alături de locurile și obiceiurile mai puțin cunoscute din Ținutul Buzăului, toate vor reprezenta provocări pentru 10 creatori de conținut care pornesc pentru 5 zile alături de comunitățile lor, via Instagram, să descopere frumusețea autentică a Buzăului, într-un proiect unic realizat prin Cronicari Digitali, brandul cultural creat de Zaga Brand și Asociația Human Made Art (HUMART). Creatorii de conținut vor porni din București către Buzău, apoi vor explora comune, sate și zone mai izolate, toate având povești speciale și peisaje instagramabile pe care orice vizitator s-ar bucura să le descopere.   Drumul, dar și provocările pe care participanții le au de înfruntat pe parcurs vor fi surprinse aproape 24/24 cu ajutorul unor action camera, dar și din dronă, rezultatul fiind un serial online, programat în septembrie pe canalul de YouTube Cronicari Digitali. Cei care vor urmări aventurile în Social Media vor putea decide sarcinile pe care le au de îndeplinit participanții sau jocurile la care trebuie să ia parte în mai multe puncte de pe traseu. Mai mult, vor exista concursuri inclusiv pentru cei care urmăresc „Treasure Games in the Park: Ținutul Buzăului” pe Instagram și Facebook”, se arată într-un comunicat de presă.

Gazda evenimentului ce va fi transmis online și va fi intens promovat și pe Instagram va fi jurnalistul Toader Păun, fost director de programe la Europa FM.

“Mă bucur să fiu alături de Cronicari Digitali într-o nouă provocare având ca scop viralizarea patrimoniului cultural românesc.Cu ajutorul unor creatori de conţinut apreciaţi pentru modul în care ştiu să facă storytelling, căutăm să oferim o altfel de imagine a unei zone fascinante a României, una despre care se vorbeşte mai mult abia după ce a primit recunoaşterea ca Geoparc UNESCO.

Explorarea o facem adaptată pentru 2022, în Social Media, folosind un format de succes împrumutat din televiziunea clasică, dar care este completat de toate avantajele mediului în care privitorii devin şi ei participanţi şi îi putem implica inclusiv în controlarea provocărilor pentru cei 10 creatori de conţinut“, a declarat Toader Păun.

Unul dintre cei implicați în proiect, coordonatorul național al Cronicari Digitali, Silvia Teodorescu, este buzoiancă.

„Sunt născută la Râmnicu Sărat, Buzău. De mică ascultam poveștile alor mei despre munții, izvoarele și pășunile de la noi. Geoparcul Ținutul Buzăului poate da șansa multor alți adulți și copii să spună în continuare povestea unor locuri de o frumusețe nebănuită. La două ore de București găsești o zonă curată, neaglomerată, plină de locuri de vizitat, drumeții, de mâncare bună și oameni primitori care par ca te așteaptă doar pe tine. Sper ca Treasure Games in the Park să fie primul dintr-o serie care recomandă slow turism și turism cultural, atăt de aproape de cea mai aglomerată metropolă și atât de departe de ideea de zgomot, artificial și smog”, declară Silvia Teodorescu, coordonatorul național al Cronicari Digitali.