Actualitate SĂNĂTATE

Dezastru la concursul pentru șefia CJAS-urilor. Cum s-au descurcat cele 3 candidate de la Buzău

Dezastru la proba scrisă a concursului pentru funcțiile de directori ai caselor județene de asigurări de sănătate, din țară. Din 33 de candidați care au participat la examen, desi admiși la proba dosarelor au fost 54, doar 5 au promovat, obținând notă peste 7.00 De la Buzău, pentru funcția de director al CJAS s-au înscris trei candidate: una dintre ele nu s-a mai prezentat la examenul scris, celelalte două au ratat testul, obținând   punctaje rușinoase.

La Buzău, trei persoane au depus dosarele în vederea susținerii examenului pentru postul de director al Casei Județene de Asigurări de Sănătate. Toate cele trei dosare au fost admise, ceea ce le permitea candidaților intrarea la examenul scris. Cele trei dosare admise au fost cel al Paulei Grigore, fost director al instituției, Simonei Anghel, și ea șef CJAS Buzău în trecut, și al Denisei Coban, economist care provine din mediul privat. La examenul scris, una dintre trei nu s-a mai prezentat, iar celelalte au ratat examenul.

Pe site-ul CNAS, în dreptul unuia dintre candidații de la Buzău apare media 36.40 iar la celălalt 22.90, dintr-un punctaj maxim de 100 de puncte. Asta înseamnă că nimeni nu a promovat și nu merge mai departe în lupta pentru postul de director al Casei de Asigurări de Sănătate Buzău.

La nivelul întregii țări, din cei 33 de candidați prezenți în sălile de examen, doar 5 au obţinut peste 7, fiind vorba despre cei care  au vizat şefia caselor de sănătate din judeţele Maramureş, Iaşi, Tulcea, Cluj şi Bistriţa-Năsăud.

După afișarea rezultatelor, ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a opinat că examenul pentru ocuparea funcţiilor de conducere în cadrul Caselor Judeţene de Asigurări de Sănătate, care nu a fost promovat de majoritatea candidaţilor, a fost unul corect şi a anunțat că vor avea loc noi etape de concurs pentru ocuparea acestor posturi.

“Cred că a fost un examen corect, domnul preşedinte s-a asigurat de corectitudinea examenului. Voi avea cu dumnealui o întâlnire şi probabil că vom programa noi sesiuni de examinare, etape de examinare care să se desfăşoare tot aşa, în condiţii clare de corectitudine şi de transparenţă”, a afirmat Ioana Mihăilă.

Eventualele contestații se pot depune până la data de 10 mai, ora 17.00, la sediul CNAS sau pe e-mail la adresa cabinet.presedinte@casan.ro, acestea urmând a se soluționa în termen de maximum o zi lucrătoare de la expurarea termenului de depunere a cererilor de recorectare a lucrărilor.