Actualitate

Vaccinare fără programare, în toate centrele! Care sunt regulile după care se va face imunizarea

Se schimbă strategia de vaccinare antiCOVID-19. De astăzi, 8 mai, imunizarea se face fără programare în toate centrele, indiferent de serul care va fi administrat. În plus, de astăzi, Buzăul va avea mai multe fluxuri pentru vaccinul Pfizer.

Până acum peste 95.8000 de buzoieni au fost deja vaccinați anti-COVID-19, însă numărul reprezintă doar o mică parte din totalul locuitorilor județului, respectiv din cei 430.000 de buzoieni. Cu alte cuvinte, pentru o relaxare a transmiterii comunitare este nevoie de o accelerare a ritmului de imunizare, iar autoritățile de sănătate publică, alături de Prefectura Buzău, au inaugurat vineri, 7 mai, primul centru drive –thru.

De asemenea, de astăzi, 8 mai, vaccinarea se face fără programare în toate centrele din toată țara. Prezentarea se face direct în spațiile amenajate pentru imunizarea anti-COVID-19, doar cu buletinul. Totuși, cei care vor merge fără programare trebuie să știe că serul va fi administrat în limita capacității centrelor și a dozelor disponibile. În plus, sunt alte trei reguli esențiale:

➢ Cu utilizarea bonurilor de ordine eliberate în centre;

➢ Pe tot parcursul programului centrului, pentru persoanele de peste 60 de ani;

➢ După ora 14.00, pentru populația generală, cu vârsta sub 60 ani

”Persoanele cu vârste de peste 60 de ani care doresc să se vaccineze și au documente de identitate valabile se vor putea prezenta direct la centrele de vaccinare, fără programare, pe tot parcursul intervalului orar de funcționare. Populația generală cu vârsta de până în 60 de ani care dorește să se vaccineze se va putea prezenta la centrele de vaccinare, după ora 14.00, fără programare, în vederea administrării dozelor de vaccin. Important de reținut este faptul că prezentarea persoanelor se poate realiza la orice centru de vaccinare, indiferent de tipul vaccinului administrat, iar imunizarea efectivă și timpul așteptare”, este anunțul pe pagina de Facebook, RoVaccinare.

În plus, de sâmbătă, Buzăul mărește numărul fluxurilor unde imunizarea se face cu serul de la Pfizer. Este vorba despre eliminarea unor fluxuri destinate inițial serului AstraZeneca și înlocuirea serului britanic cu cel de la Pfizer.

”Am trimis deja adresă oficială, de astăzi, la Centrul de Vaccinare de pe Bulevardul Bălcescu unde avem trei fluxuri de vaccinare. Aici vom păstra doar un centru cu serul de la AstraZeneca și pentru celelalte două vom asigura în centru doze de la Pfizer. Avem dozele necesare, pentru acest weekend ne-am aprovizionat cu 500 de doze de la Pfizer mai ales că avem de acum și un centru drive thru în Buzău unde așteptăm buzoienii în număr cât mai mare”, a spus Cristina Ungureanu, directorul DSP Buzău.

Până acum Buzăul a vaccinat 95.811 de persoane, adică de aproape nouă ori mai multe persoane decât numărul celor care au trecut prin boală provocată de infecția cu SARS-CoV-2. Până acum au fost înregistrate doar 37 de reacții adverse, dintre care 14 după vaccinarea cu serul de la Pfizer și restul cu AstraZeneca. Buzăul vaccinează acum cu serul de la Pfizer în majoritatea centrelor, într-un flux cu AstraZeneca și într-un centru cu serul de la Moderna. Iată lista centrelor de vaccinare

Centrul 2_COMANDAMENTUL DIVIZIEI 2 INFANTERIE
CENTRUL MILITAR DE SĂNĂTATE BUZAU
CentrulP_COMANDAMENTUL DIVIZIEI 2 INFANTERIE
Cladire apartinand Consiliului Judetean Buzau
Liceul Teoretic Henri Coanda Buzau
Demisol Dispensar Medical nr. 14
Școala Gimnazială Pleșcoi
STANCIU GRIGORESCU NICULINA
CentrulP_CENTRUL MILITAR DE SĂNĂTATE
Sala de sport Liceul cu Program Sportiv “Iolanda Balas Soter”
Sala de sport Sc Gen Scurtesti
Clădire aparținând Primăriei Buzău_3
CENTRUL DE SANATATE MULTIFUNCTIONAL PARSCOV SECTIE EXTERIOARA  SJU  BUZAU
ANGELESCU LILIANA
Centru_S_Cladire apartinand Consiliului Judetean Buzau
COMANDAMENTUL DIVIZIEI 2 INFANTERIE
Centru de permanenta Vintila Voda
Camin Cultural Vernesti
 Complex Sportiv – Sala Sporturilor
Vechiul cămin cultural (caminul de nunti)