Actualitate SĂNĂTATE

Vaccinare la locul de muncă. Mai mulți agenți economici vor să se implice pentru ca angajații lor să se poată imuniza cât mai repede

Mai mulți angajatori din Buzău vor să implice în campania de vaccinare și iau  calcul organizarea la propriile sedii a unor puncte în care să fie imunizați angajații.

Circa 10 agenți economici s-au adresat până acum responsabililor din DSP pentru a se implica în campania de vaccinare, astfel încât propriilor angajați să le fie mai ușor să primească vaccinul.

” Agenții economici ne-au transmis, pentru că noi printr-o adresă le–am cerut, să ne solicite dacă sunt persoane din companii care doresc să se vaccineze. Avem și aceste liste de la o parte din companii și speram sa ajungem la un procent foarte bun de vaccinare. Sunt 8-10 agenți economici, care ne-au cerut sprijinul”, a declarat directorul DSP Buzău, Cristina Ungureanu

Pe de altă parte, începând de luni, caravane mobile cu medici și asistenți vor merge în trei comune buzoiene pentru a-i vaccina pe oamenii locului care –și doresc serul anti-COVID. Echipele vor ajunge la Pardoși, la Buda și la Largu.

”Am strâns listele cu persoanele din zonele rurale care vor să se vaccineze din localităţile unde nu sunt medici de familie. Am vaccinat înaintea sărbătorilor pascale în două localităţi. Urmează ca luni să vaccinăm în alte trei localităţi”, a mai declarat Cristina Ungureanu.

La Buzău, s-au vaccinat până acum aproape 100 mii de persoane, mai exact, conform raportărilor de dumincă, 99.206 buzoieni.  Circa 60 de mii dintre ei au o doză făcută, în timp ce aproape 40 de mii, au imunizare completă, cu ambele vaccinuri administrate.