Actualitate

DEZVĂLUIRI IMPORTANTE DESPRE CEL DE-AL DOILEA VICEPRIMAR AL MUNICIPIULUI BUZĂU! Primarul îl va propune în prima ședință a Consiliului Local

Echipa din Palatul Comunal, conturată după alegerile din 27 septembrie, începe să-și primească și oficial mandatele. Astăzi, la o lună după scrutin, va fi constituit Consiliul Local și tot în timpul ceremoniei își va primi mandatul și primarul ales pentru a doua oară, Constantin Toma.

Odată parcurși acești pași, urmează numirea în funcții a celor doi viceprimari ai municipiului Buzău. Dacă Ionuț Apostu, aflat la al doilea mandat, va fi unul dintre cei doi viceprimari, marea necunoscută rămâne însă numele celui de-al doilea viceprimar al urbei.

Invitat al emisiunii Focus News, primarul municipiului Buzău a oferit detalii importante despre atribuțiile noului viceprimar, dezvăluiri care ne pot duce mai aproape de numele celui pe care edilul din Palatul Comunal a refuzat să-l divulge până acum.

Mai exact, Constantin Toma a spus că în noul mandat va avea atenția îndreptată și mai mult către dezvoltarea educației și construire unor relații internaționale cu cât mai mulți parteneri străini. Pentru a-și atinge scopul, edilul a spus că obiectivele vor fi sarcinile de serviciu ale celui de-al doilea viceprimar.

”Deci centrarea în mandatul acesta va fi, mai mult decât până acum, pe educație și cultură, chiar dacă s-au făcut pași foarte importanți, și pe relațiile internaționale. Trebuie să ne dezvoltăm o relație internațională foarte serioasă ca să putem să avem și o dimensiune internațională, de ce nu”.

”În prima ședință a Consiliului Local, cel mai probabil joi dimineață, voi înainta cele două propuneri de viceprimari. Cel de-al doilea viceprimar va fi unul dintre cei șase consilieri noi, tineri, cu care am venit în fața buzoienilor, respectiv Oana Gheorghiu, Oana Matache, Mădălina Munteanu, Teodor Cojocaru, Cristian Dobre și Valentin Dragu”, a spus Toma la Focus News.

O clasă după model finlandez, sarcina noului viceprimar

O primă sarcină a noului viceprimar al putea fi înființarea unei clase după model finlandez la Buzău. Prezent în platoul Focus TV, edilul a dezvăluit că acesta este unul dintre obiectivele care va duce la dezvoltarea educației. Mai mult, educatori și învățători din Buzău au fost deja, în luna februarie, în Finlanda pentru a vedea cum învață copiii de acolo, iar la întoarcere au și fost implementate câteva idei, în special, în grădinițe.

”Ne dorim să înființăm la Buzău o clasă de învățământ după model finlandez. Există deja la Sibiu și la București. Am văzut și eu personal și am trimis și o echipă de educatori și învățători, în februarie, la Finlanda, și a venit cu multe idei. S-a creat așa o adevărată emulație și au încercat să preia câteva ceva, cel puțin la nivelul grădinițelor, din acel învățământ considerat pe primul loc la nivel mondial”, a explicat primarul Constantin Toma.

De altfel acesta nu ar fi primul proiect dezvoltat în Buzău după model finlandez. ”Școala din parc” este o idee preluată din Finlanda iar cea care a implementat-o în Parcul Tineretului este Oana Matache, tânăra întoarsă recent din Germania și care a intrat în atenția Primăriei Buzău odată cu dezvoltarea unui proiect personal de educație, respectiv centrul Eduteka unde copiii au parte de centre cu predare în limba germană și engleză.

” Școala din Parc Buzău înseamnă spații amenajate pentru desfășurarea orelor de curs și a atelierelor într-o zonă a parcului Tineretului, din municipiul Buzău. Conceptul este inspirat din modelul educațional european nordic și vestic, în special modelul german și cel finlandez. În Germania majoritatea grădinițelor și școlilor încurajează desfășurarea activităților educative în aer liber,  în parcuri și păduri, copiii petrecând 80% din timp în aer liber, inclusiv în sezonul rece”, ne-a explicat Oana Matache, coordonator proiectului Școala din Parc.

Întrebat dacă Oana Matache va fi cel de-al doilea viceprimar al municipiului, Constantin Toma nici nu a negat și nici nu a abrobat, spunând, încă o dată, că numele ultimului membru din echipa din următorii patru ani de la Palatul Comunal va fi aflat, cel mai probabil, joi, în prima ședință a noului Consiliu Local.