Actualitate Social

Dezvăluiri la MedikaTV despre un savant de geniu, criminal din umbră, implicat în luptele de la Mărășești

Octavian Buda medika tv

Un laureat al premiului Nobel, germanul Eduard Buchner, este înmormântat la Focșani, fiind unul dintre ofițerii germani căzuți la datorie, în timpul bătăliei de la Mărășești. Contextul prezenței sale pe linia frontului este, însă, mai puțin cunoscut, dar există suficiente dovezi istorice care confirmă un scenariu în care rolul savantului german pe frontul românesc avea legătură cu folosirea armelor chimice în primul război mondial.

Despre acest lucru a vorbit, în cadrul emisiunii JURNAL DE VIAȚĂ de la Medika TV, prof. univ. dr. Octavian Buda, titularul catedrei de Istoria Medicinei la UMF ”Carol Davila”. Eduard Buchner este unul dintre deschizătorii de drumuri în domeniul enzimologiei. ”Este un savant care a reușit să demonstreze, pentru prima dată, că enzimele inițiază procese chimice în interiorul celulelor. El l-a contrazis, efectiv, pe Louis Pasteur !” a explicat prof. Univ. Dr. Octavian Buda biografia celui care avea să câștige premiul Nobel pentru chimie în 1907. Controversele legate de prezența savantului de geniu pe frontul de Est sunt legate de implicarea sa în folosirea armelor chimice de către armata germană.

Emisiunea în care apar toate aceste dezvăluiri poate fi urmărită la Medika Tv sâmbătă, 14 decembrie, la orele 17,00 și 21,00 și duminică, 15 decembrie, de la ora 17,00.

Detalii și AICI