Actualitate Alertă Coronavirus Buzău Șansa de Ramnicu Sărat

DIN CE ÎN CE MAI RĂU! SPITALUL SUPORT COVID-19, FĂRĂ MEDIC LA ATI. În câteva zile, nici internări nu se vor mai putea face. Medicii cer sprijinul DSP

Situație fără precedent în spitalul de la Râmnicu Sărat. Singurul medic de la Terapie Intensivă pleacă în concediu, iar asta înseamnă că unitatea nu mai poate trata pacienții în stare gravă din cauza infecției cu SARS-CoV-2.

”De mâine (n.r. miercuri), singurul medic de la Terapie Intensivă va fi în concediu, până luni. Înseamnă că nu ai secție ATI. În prezent avem doi pacienți pe secție care vor fi preluați de ceilalți medici de gardă, iar cazurile grave care vor apărea de mâine (n.r. miercuri) vor fi transferate către alte unități, fie la Buzău sau București”, a spus Felicia Vasile, director medical Spitalul Suport Covid -19.

Felicia Vasile, directorul medical Spitalul Suport Covid-19

Iar situația va deveni din ce mai gravă. Cum a început perioada concediilor, și alți medici și-au anunțat plecarea, pentru câteva zile.

”Și singurul medic de la cardiologie va pleca, și singurul medic internist. Categoric nu vom mai putea face internări. Sper să avem înțelegerea Direcției de Sănătate Publică”, a spus Felicia Vasile, director medical.

Felicia Vasile, directorul medical Spitalul Suport Covid-19

În aceste condiții singura variantă de internare în Buzău sunt cele două secții ale Spitalului Județean Buzău, respectiv Boli Infecțioase și TBC, despre care reprezentanții unității spitalicești au anunțat că sunt ocupate la capacitate maximă. Nici la secția Terapie Intensivă nu este o situație mai bună. Acolo mai este doar un pat liber, trei fiind ocupate.

” La acest moment în secția A.T.I. a SJU Buzău sunt internați 3 pacienți depistați pozitiv, o femeie în vârstă de 73 de ani,  și doi  bărbați în vârstă de 63 de ani, respectiv 82 de ani. Toți cei 3 pacienți au mască de oxigen pentru a putea respira”, a spus Adriana Bunilă, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Buzău.

La Spitalul de Râmnicu Sărat sunt internați marți 130 de pacienți, dintre care 8 au forme severe de boală, 2 sunt cu forme grave, internați la ATI.