Alertă Coronavirus Buzău

RECORDURI ABSOLUTE ÎN CRIZA CORONAVIRUSULUI. APROAPE 1000 DE ROMÂNI DIAGNOSTICAȚI CU COVID-19, ÎN ULTIMELE 24 DE ORE. La Buzău, 26 de cazuri noi și un deces

Buzăul a depășit marți, 21 iulie, pragul de o mie de bolnavi de coronavirus.

Cu 26 de cazuri confirmate în ultimele 24 de ore, Buzăul a ajuns la un total de 1018 bolnavi de COVID-19 de la începutul pandemiei. Din păcate, marți, se înregistrează și un nou deces în rândul bolnavilor de coronavirus.

Conform raportării de marți, județul Buzău înregistrează 26 de cazuri noi de îmbolnăvire cu coronavirus la pacienți cu vârste cuprinse între 3 și 79 de ani. Cinci dintre bolnavi au mers în laboratoare proivate si s*-au testat pe banii lor, ceilalți sunt fie buzoieni care s-au simțit rău și au mers la spital, fie contacți ai unor cazuri deja confirmate. Buzăul ajunge astăzi la 1018 cazuri de la debutul pandemiei, cu 609 persoane care s-au făcut bine dar și cu 28 de decese,  ultimul raportat chiar astăzi.

Este vorba despre un bărbat de 64 de ani, care a fost internat inițial la Spitalul Județean Buzău, iar ulterior a fost transferat la Spitalul Clinic Colentina din București, pentru că starea sa era din ce în ce mai gravă.  Buzoianul avea și alte afecțiuni medicale în afara infecției cu coronavirus.

Pe de altă parte, la nivel național se înregistrează marți, un record absolut, de la începutul pandemiei. Au fost confirmate cu coronavirus, în ultimele 24 de ore, un număr de 994 de persoane, cele mai multe de la debutul crizei, România ajungând la un total de 39.133 de cazuri.

36 de români infectați cu coronavirus au murit în ultimele 24 de ore, bilanțul deceselor ajungând la 2074.

La terapie intensivă sunt marți 297 de români.