Actualitate

Dintr-un șantier în altul! Porțiuni din Unirii rămân neasfaltate.Trebuie înlocuite și conductele de apă

Unirii rămâne un mare șantier. După Primărie, vine și Compania de apă care va demara noi lucrări. Este vorba despre înlocuirea conductelor de apă fapt care va împiedica asfaltarea unei porțiuni din șoseaua frezată recent. Cu alte cuvinte, peste iarnă șoferii vor fi nevoiți să îndure condițiile actuale de trafic pe o distanță de circa trei metri. Prezent în conferința de astăzi organizată de liderul PSD Buzău, primarul Constantin Toma a explicat că este vorba despre două lucrări importante, atât reabilitarea bulevardului cât și înlocuirea rețelei de apă, care s-au suprapus însă ”Asta este viața. Ne asumăm și încercăm să nu creăm mari probleme”.

Lucrările de frezare de pe bulvardul Unirii se apropie de final, însă asfaltarea va fi făcută doar pe o porțiune din drumul intrat deja în reabilitare. Mai exact, trei metri , pe partea cu BIG-ul, vor rămâne la stadiul actual. La fel și trotuarele la care se lucrează. Nici aici nu vor fi puse dalele.

”Intenția este să reușim până al finalul lunii noiembrie să se asfalteze această stradă.Probabil stratul de beton și dalele de pe trotuar vor rămâne pentru primăvara următoare. Va rămâne neasfaltată doar o bucată, pe prima treime, pe partea cu Big-ul, pentru că acolo se va înlocui conducta de oțel care este într-o stare deplorabilă, pe fonduri europene. Așa cum se știe, Compania de apă a obținut fonduri de 320 milioane de euro la nivelul întregului județ, 30 de milioane fiind pentru municipiul Buzău. Aici sunt prinse rețelele ori de apă, ori de canalizare, de de pe 43 de străzi. Este un lucru foarte important pentru că nu am fi avut niciodată atâțea bani să înlocuim aceste conducte. Deci, până pe Patriei se va asfalta, cu exceția unei zone de trei metri care va rămâne doar frezată, urmând ca acolo, să înceapă lucrările Companiei de apă”, a spus Constantin Toma.

Astfel de situații se vor mai repeta tocmai pentru că, la rândul ei, Compania de Apă trebuie să facă lucrări de înlocuirea conductelor pe tot bulevardul.

”De la un capăt la altul. Pe toată strada Unirii se vor înlocui rețeau de apă. Asta este. S-au suprapus cele două proiecte. Asta este viața. Ne asumăm și încercăm să nu creăm mari probleme, dar nu puteam să oprim niciun proiect, nici un altul”,  a spus Toma.