Actualitate

Directoratul pentru cele mai importante școli și licee s-a tranșat! Cine va conduce unitățile de elită ale Buzăului

Sursa foto: edupedu.ro
Sursa foto: edupedu.ro

Concursul pentru ocuparea posturilor de director sau director adjunct de școală a ajuns pe ultima sută de metri. În general, la conducerea unităților de învățământ ar urma să rămână aceiași directori, dar ici, colo, apar și schimbări. La finele săptămânii trecute s-a încheiat și cea de-a doua probă a concursului din învățământ, cea a interviului. Toți candidații care au trecut de proba scrisă au fost programați pentru interviu, probă care pentru unii s-a dovedit greu de trecut. Unii candidați au fost respinși, întrucât nu au obținut nici măcar nota minimă, 7. Alții, în schimb, nici nu s-au prezentat. În ceea ce privește cele mai mari școli din municipiul Buzău,  sunt câteva unde ar putea apărea surprize.

Potrivit unor surse, la Liceul de Arte, doi candidați au trecut de proba interviului, printre care și actualul director adjunct, Veronica Tudose. Aceasta din urmă a fost admisă atât pentru funcția de director plin, cât și pentru cea de adjunct, dar lucrurile se vor tranșa după analizarea unei contestații care a fost depusă de una dintre candidate.

La Școala 11, actualul director în funcție nu a trecut de proba scrisă, așa că nu a mai participat la interviu. În schimb, cele două directoare adjuncte au participat și au și fost admise. Rămâne de văzut ce decizie vor lua: dacă vor rămâne pe funcțiile de adjunct sau vor opta pentru cea de director plin. În cazul în care vor hotărî să își continue activitatea ca directori adjuncți, nu este exclus ca actualul director, Ticuța Iftime, să rămână în funcție, prin detașare.

O situație similară, dar ceva mai certă este la Liceul cu Program Sportiv unde directorul Cătălin Cighir nu a trecut proba scrisă. Neavând contracandidat pe post, Cighir va rămâne, cel mai probabil, director plin, dar prin detașare.

O schimbare apare la Colegiul Eminescu, unde revine Camelia Voicu. Actualul director, Rădița Palela, nu a participat la concurs. Pentru postul de adjunct, unic candidat a fost Daniela Albu, care a promovat ambele probe, astfel că va face, din nou, echipă cu Camelia Voicu.

Aceleași surse spun că la Colegiul Hasdeu, actualul director, Virginia Mândruță Tănăsescu a promovat concursul, dar, deocamdată nimic nu este sigur, întrucât un alt candidat a depus contestație. În prezent, contestațiile sunt analizate în alte județe, rezultatele fiind așteptate săptămâna viitoare.

Pe de altă parte, potrivit acelorași surse, la vârful altor mari școli din municipiul Buzău ar rămâne directorii aflați în funcție, după ce ar fi reușit să promoveze examenul. În această situație s-ar afla Școala 15, Școala 5, dar și Colegiul Economic.