Actualitate SĂNĂTATE Șansa de Ramnicu Sărat

DIRECTORUL MEDICAL AL SPITALULUI SUPORT COVID-19 DIN RM.SĂRAT:”Plecăm de la premisa că tot personalul se va imuniza, însă unii sunt reticenți”

Se fac pregătiri pentru campania de vaccinare anti COVID-19 care va începe curând și la Buzău. Județul nu a primit încă doze de vaccin, însă serul va fi trimis cât de curând și în teritoriu. Cu primele doze vor fi imunizate cadrele medicale care s-au aflat în linia întâi, în războiul cu coronavirus: personalul din Spitalul Municipal din Rm.Sărat, cel din secțiile de Boli Infecțioase și Pneumologie din Spitalul Județean Buzău, medicii de familie, dar și alte categorii de personal medical ori auxiliar care intră în contact cu bolnavii de COVID-19.

La Râmnicu Sărat, în Spitalul Municipal, acolo unde au ajuns primii bolnavi infectați cu coronavirus, se fac ultimele pregătiri pentru ca imunizarea să decurgă în cele mai bune condiții.

Au fost desemnați un medic coordonator, echipele care vor face triajul epidemiologic înaintea vaccinării, dar și cei care vor urmări starea celor care au primit serul anti COVID.

”Am urmat întru totul instrucțiunile din ordinul ministrului Sănătătății, pentru stabilirea normelor privind funcționarea centrelor de vaccinare, s-a desemnat un medic coordonator, s-au desemnat echipele care fac triajul și urmărirea post vaccinală. S-au identificat și autorizat spatiile de vaccinare,  însă nu am stabilit încă cine va fi primul care va primi vaccinul. Vaccinarea se va face în spital, într-un spațiu special”, a declarat pentru șansanews.ro directorul medical al Spitalului Municipal din Rm.Sărat, Felicia Vasile.

Conform sursei citate, atunci când de la Centru s-a cerut necesarul de vaccin anti COVID, s-a luat în calcul ca toată lumea să se vaccineze, însă pe parcurs, unii par a da înapoi, devenind reticenți.


”Plecăm de la principiul că toată lumea se vaccinează, dar lucrurile pot suferi modificări. Unii așteaptă vaccinul, alții sunt însă reticenți”.

În Spitalul Municipal din Rm.Sărat sunt tratați bolnavi COVID 19 de la începutul pandemiei. La acest moment, în unitatea medicală de la Râmnic sunt internați 58 de bolnavi, dintre care 25 au forme grave și severe de COVID-19, restul, între care se află și 2 copii, prezintă forme ușoare și medii de infecție cu coronavirus.