Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

DIRECTORUL UNUI COLEGIU DIN BUZĂU, INFECTAT CU SARS-CoV-2. ” Mă gândesc că sunt bine acasă, după bătălia cu COVID-19 dusă timp de două săptămâni, în secția ATI. Declarații în exclusivitate

Camelia Voicu, directorul Colegiului Național Mihai Eminescu, a fost infectată cu SARS-CoV-2. Anunțul a fost făcut chiar de domnia sa, printr-un mesaj pe pagina de socializare. În cele câteva rânduri redactate, de acasă, după externarea din Spitalul Județean, Camelia Voicu descrie ”lupta” dusă în secția de Terapie Intensivă, acolo unde a fost internată timp de două săptămâni.

”Mă gândesc că sunt bine acasă, după bătălia cu COVID-19 dusă timp de două săptămâni,în secția ATI a Spitalului Județean Buzău. Au fost alături medici, asistenți medicali, infirmiere care cu un rar devotament pentru meserie și pacient au tratat cu atenție orice urmă a bătăliei. Marele Înger Alb-dr.Ioniță Victor a condus cu multă luciditate, competență și profesionalism orice demers realizat, totul fiind pus în acțiune de îngerii albi sau galbeni de asistenți medicali rapizi, preciși, siguri de orice manevră”, spune Camelia Voicu.

Într-o scurtă declarație exclusivă pentru sansanews.ro Camelia Voicu ne-a transmis că este bine, are deja test negativ la infecția cu SARS-CoV-2 și că are nevoie de recuperare.

”Sunt bine, acasă, negativă, în recuperare.Voi avea nevoie e o perioadă de concediu medical necesară.Nu știu de unde m-am infectat. S-a întâmplat”, ne-a spus Camelia Voicu.

Se duc lupte puternice în aceste secții

După ce a trecut cu bine de infecția care a ținut-o două săptămâni la Terapie Intensivă, directorul Colegiului Național Mihai Eminescu vorbește din calitatea de pacient COVID-19, în postarea pe pagina de socializare, și despre riscul la care se supun în fiecare zi cadrele medicale, care, la rândul lor, cad victime ale virusului nemilos.  

”Nu există în atitudinea lor teama că s-ar putea îmbolnăvi, ba chiar au și făcut-o unii dintre ei, urmând a fi tratați apoi ca pacienți în alte secții. Blânzi, empatici, atenți la nevoile pacientului, știau să mobilizeze resursele vitale pentru a obliga pacientul să trăiască când el nu -și regăsea necesarul de oxigen. Se duc lupte puternice în aceste secții, se lucrează ordonat cu rost la treabă, lupte despre care nu vorbește nimeni, ba încă se mai și inventează teorii”, povestește Camelia Voicu.

În finalul postării, Camelia Voicu aduce mulțumiri tuturor celor care au tratat-o și i-au dat putere să treacă peste această grea încercare.

”Le rămân profund recunoscătoare tuturor și sper să-i întâlnesc pe acești salvatori în ținute normale la temperaturi normale,nu în combinezoane sufocante,, în viața reală, să ne zâmbim și să ne bucurăm de recunoștință”.