Actualitate

Discuții între polițiști și șoferii care transportă elevii la școală. Pentru început, oamenii legii le-au dat sfaturi, pentru ca de luni să înceapă controalele în trafic

Peste doar câteva zile mii de elevi din județ vor reveni în sălile de clasă. Mulți dintre ei vor face naveta zilnic de acasă la școală cu microbuzul școlar sau alte mijloace de transport. Pentru a se asigura că șoferii care vor avea în grijă copiii știu ce au de făcut, polițiștii i-au chemat la discuții. Pentru început, le-au reamintit conducătorilor auto regulile pe care trebuie să le respecte. De săptămâna viitoare, însă, vor începe și controalele pe teren și cine va fi prins pe picior greșit va fi drastic sancționat.

“În ziua de 8 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară şi Serviciului Rutier au fost gazdele unei activităţi cu caracter preventiv – informativ ce a avut ca scop responsabilizarea conducătorilor auto ce efectuează transportul elevilor către şi de la şcoală, la activitatea au participat şi reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului şi Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău”, se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Buzău.

Atât șoferii de autobuze școlare, cât și șoferii mijloacelor de transport în comun ce trec pe lângă școli, trebuie să fie cu ochii în patru pentru a-i duce în siguranță pe elevi la destinație și să respecte cu strictețe normele rutiere. De asemenea, șoferii trebuie să își pună la punct documentele pe care trebuie să le aibă asupra lor în timpul curselor școlare.

„Nu ascund faptul că, începând cu data de 13 septembrie, când începe anul școlar, se va demara o campanie de control în acest sens. Se va proceda la verificarea stării dumneavoastră psiho-fizice, adică verificarea dumneavoastră cu aparatul alcooltest” a declarat Adrian Roșioru, comisar de poliție în cadrul Serviciului Rutier al IPJ Buzău.

Activitatea de control urmează a se desfășura pe întreaga durată a noului an școlar. Astfel, se dorește atât evitarea blocării drumurilor, cât și reducerea accidentelor rutiere.

„Mai bine întârziem 5 minute și ducem copiii în siguranță decât să ne confruntăm cu tot soiul de situații.” a declarat Marieta Boloș, subprefect de Buzău.