Actualitate

Restricții la Țintești, din cauza numărului mare de persoane confirmate cu COVID-19. CJSU a stabilit o serie de măsuri pentru următoarele 14 zile

Restricții într-o nouă comună din Buzău, din cauza creșterii numărului de cazuri COVID-19. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a dispus măsuri restrictive în următoarele 14 zile la Țintești, comună în care rata de incidență a cazurilor COVID a ajuns la 2,22 la mie.

10 persoane au fost depistate în ultimele 14 zile cu infecție cu coronavirus, ceea ce a dus la depășirea pragului de 2 cazuri la 1000 de locuitori. Motiv pentru care joi, 9 septembrie, s-a întrunit Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Pentru a limita răspândirea virusului, s-a luat decizia ca de joi, timp de două săptămâni, activitatea în baruri și discoteci, dar și în sălile de jocuri de noroc, să se desfășoare  fără a depăși 70% din capacitatea maximă a spațiului, dacă toate persoanele sunt vaccinate .

Competițiile sportive în spațiile închise sau deschise sunt permise doar cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între persoane. Accesul va fi permis doar pe baza certificatului de vaccinare sau pe baza unui test negativ.

Organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc) este permisă cu un număr de participanți de maximum 150 de persoane în exterior sau de maximum 100 de persoane în interior cu respectarea normelor de protecție sanitară. Dacă toți invitații sunt vaccinați, sau prezintă test negativ pentru coornavirus, pot participa cel mult 300 de persoane în interior, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană. Organizarea de conferințe este permisă cu un număr de participanți de maximum 150 de persoane în interior, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măștii de protecție și cu respectarea normelor de sănătate publică.

După Țintești, cea mai mare rată de incidență din județ se înregistrează la Valea Salciei, respectiv 1,56 la 1000 de locuitori.