Actualitate SĂNĂTATE

DOCUMENT: Vaccinarea tuturor persoanelor sub 65 de ani se amână! Vor fi amânați inclusiv bolnavii cronici! Care este motivul

vaccin

Comitetul Național pentru Coordonarea Activităților de Vaccinare împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat astăzi o nouă replanificare a persoanelor programate deja pentru doza inițială de vaccin anti-COVID. Practic, toată lumea e amânată, mai puțin vârstnicii, dar și persoanele din centrele rezidențiale și medico-sociale, persoanele dializate, imobilizate sau nedeplasabile și cele fără adăpost.

Începând cu data de 28 ianuarie, 35.304 persoane care deservesc activități esențiale programate la vaccinare în perioada 28 ianuarie–11 februarie sunt în curs de replanificare pentru administrarea primei doze. Programarea la vaccinare a acestor persoane s-a amânat cu 10 zile, începând cu data de 8 februarie, în ordinea programării inițiale”, anunță CNCAV.

Problema e că vaccinurile nu ajung, iar în perioada următoare sunt așteptate mai puțin doze decât era estimat atât de la Pfizer, cât și de la Moderna.

Mai multe detalii pe www.medikatv.ro