Actualitate

PROGRAMĂRI AMÂNATE! Peste 2.000 de buzoieni trebuie să aștepte încă două săptămâni până la imunizare

Peste opt mii de buzoieni au primit deja prima doză de vaccin anti-COVID, însă alte, peste 2000 de persoane, programate începând cu data de 28 ianuarie și 30 ianuarie, trebuie să mai aștepte momentul imunizării. Din cauza numărului mare de solicitări în comparație cu numărul dozelor primite de România, zeci de mii de români, deja programați pentru a primi serul anti-COVID, au fost amânați cu mai bine de două săptămâni.

”Solicitările numeroase pentru vaccinarea anti-Covid19 au determinat autoritățile române să intervină asupra programărilor, astfel încât persoanele cu cel mai mare grad de risc de infectare să aibă, în continuare, prioritate!. În Buzău, în prima etapă, respectiv începând cu 28 ianuarie, au fost reprogramate 951 de persoane, iar în etapa a doua, respectiv de astăzi, 30 ianuarie, au fost reprogramate 1402”, anunță Adina Moiseanu, coordonatorul campaniei de vaccinare la Buzău.

În aceste condiții, persoanele cu funcții esențiale programate la doza I în perioada 28 ianuarie – 11 februarie vor fi amânate cu 10 zile, fiind replanificate, începând cu data de 8 februarie, în ordinea programării inițiale, astfel:

  • Persoane cu funcții esențiale cu programare inițială, în perioada 28 ianuarie- 6 februarie vor fi reprogramate, începând cu data de 8 februarie până pe 17 februarie.
  • Persoane cu funcții esențiale cu programarea inițială, în zilele de 7-11 februarie vor fi reprogramate, începând cu data de 18 februarie până pe 22 februarie.

Vârstnicii peste 65 de ani, vaccinare fără amânare

Suplimentar, începând cu data de 30 ianuarie, persoanele sub 65 de ani programate la doza I între 30 ianuarie și 11 februarie vor fi reprogramate pentru data de 16 februarie și ulterior (în ordinea planificării inițiale), astfel:

  • Persoanele programate în zilele de 30 si 31 ianuarie vor fi reprogramate în zilele de 16 si 17 februarie
  • Persoanele programate în zilele de 1-11 februarie vor fi reprogramate în zilele de 18 – 28 februarie.

Practic, singurele persoane care se pot vaccina după programarea inițială pentru doza I sunt vârstnicii de peste 65 de ani.

”Toate persoanele aflate în categoria celor pentru care a fost decisă replanificarea vaccinării vor primi mesaj scris cu data la care au fost reprogramate pe numărul de telefon înregistrat pe platforma online”, anunță Adina Moiseanu.

Până la această dată, la nivelul județului Buzău, au fost distribuite 11.600 doze de vaccin împotriva COVID-19 și au fost vaccinate 8.330 persoane care au solicitat imunizarea anti-Covid19.