Actualitate

Doi bătrâni, soț și soție, tâlhăriți în zorii zilei. Nici camerele de supraveghere nu i-au speriat pe hoți

Doi soți din Smeeni, bătrâni de peste 80 de ani, au trecut prin momente  de groază miercuri dimineață. S-au trezit cu doi tâlhari în casă, agresați și lăsați fără bani.

Cei doi bătrâni, un bărbat de 89 de ani și soția sa, de 84 ani, locuiesc singuri. Își duceau liniștiți traiul, zi de zi, pe lângă casă. Asta până ieri noapte când, în zorii zilei, s-au trezit atacați în propria casă. În jurul orei 02:00 dimineața, bătrânul a ieșit pentru câteva minute din casă. Când s-a întors a observat lumina aprinsă într-un din camere. Cum era exact încăperea în care își ținea banii, bătrânul a intrat imediat să vadă ce se întâmplă. A găsit răvășit totul în cameră, dar banii erau la locul lor. I-a luat de acolo pentru a-i pune în siguranță. S-a întors la soția sa s-o întrebe dacă ea este cea care a umblat prin cameră, însă, în acel moment cei doi soți s-au trezit cu doi bărbați în fața lor. Tâlharii, având fețele acoperite cu cagule și purtând mănuși în mâini, s-au năpustit asupra bătrânului. i-au cerut să îi dea banii, acesta s-a împotrivit, moment în care proprietarul atacat a fost lovit în zona nasului. Astfel, hoții au reușit să ia banii, 2.700 lei, și s-au făcut nevăzuți. În plus, au furat și câteva componente ale sistemului video de supraveghere existent la casa bătrânilor, pentru a nu fi identificați.

După ce și-au revenit din șoc, bătrânii au anunțat Poliția.

“A fost întocmit dosar penal pentru tâlhărie calificată, cercetările fiind continuate sub supravegherea procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pogoanele”,a declarat Cornelia Stroe, de la Ipj Buzău.

Oamenii legii au deja un cerc de suspecți, fiind doar o chestiune de ore până la prinderea acestora.