Actualitate POLITICĂ

Când va fi reabilitat sediul Centrului de Transfuzie Sanguină. Ce spune Ministerul Sănătății

Proiectul privind reabilitarea sediului Centrului de Transfuzie Sanguină Buzău, o lucrare mai mult decât necesară în condițiile în care clădirea este extrem de șubredă iar pereții prezintă multiple fisuri, bate pasul pe loc. Conducerea Centrului de Transfuzie Sanguină a întocmit un proiect, însă, deocamdată, Ministerul Sănătății ține pe loc demararea lucrărilor. Și, nici nu înaintează un termen clar privind startul lucrărilor.

Deputatul USR Buzău, Emanuel Ungureanu, cel care a tras recent un semnal de alarmă cu privire la situația sediului Centrului de Transfuzie, s-a adresat ministrului Sănătății, cerându-i informații cu privire la stadiul acestui proiect. A primit un răspuns, zilele trecute, însă un răspuns care de fapt nu aduce deloc veștile mult așteptate, ci din contră, nu spune nimic.

“În măsura alocărilor bugetare și în conformitate cu planul anual de investiții sunt avute in vedere măsuri de asigurare a finanțării investițiilor în infrastructură”, se arată în răspunsul primit de la Ministerul Sănătății de către deputatul Emanuel Ungureanu.

Parlamentarul de Buzău spune că dacă nu va primi un răspuns concret de la minister, va merge personal la ministrul Alexandru Rafila pentru a cere detalii despre Centrul de Transfuzie Sanguină Buzău.

Sediul Centrului de Transfuzie Sanguină Buzău are nevoie de ample lucrări de reabilitare. Pereții prezintă crăpături iar din planșeu au început să cadă bucăți de tencuială. Imagini și detalii, AICI.

Clădirea care găzduiește Centrul de Transfuzie Sanguină a fost ridicată în urmă cu aproape 50 de ani.