Actualitate

(Update) Doi frați din Breaza au dat buzna peste vecinul lor, l-au bătut și i-au furat banii. Tâlharii au încercat să se ascundă dar au fost prinși în câteva ore. Unde au fost găsiți

Update: Cei doi tineri acuzați de tâlhărie calificată au fost reținuți pentru 24 de ore. Urmează să fie prezentați Parchetului în vederea sesizării instanței, cu propunere de arestare preventivă.

Știrea inițială: Doi frați din Breaza, extrem de violenți, care au intrat în casă peste un bărbat și l-au agresat, furându-i 10.000 de lei, au fost prinși în mai puțin de 4 ore de la comiterea faptelor. Tâlharii au fost duși la sediul Poliției, pentru audieri.

Polițiștii au fost chemați în ajutor chiar de către victimă. Bărbatul, un localnic de 66 de ani din Breaza, le-a povestit polițiștilor  că în locuința sa au intrat, la lăsarea serii, doi bărbați care l-au atacat, l-au lovit și i-au furat banii găsiți în locuință. Este vorba despre o sumă de 10.000 de lei. Imediat s-a dat alarma iar polițiștii au demarat cercetările. Oamenii legii au stabilit că tâlharii sunt doi frați cu vârste de 23 şi 38 de ani, din Breaza. Se pare că aceștia au acționat la sigur. Ei știau că vecinul lor vânduse un teren și că are bani în casă, așa că au intrat în locuința acestuia, l-au lovit și apoi i-au furat banii găsiți.  Polițiștii au pornit în căutarea tâlharilor și i-au prins în scurt timp. Unul dintre hoți se afla în continuare în Breaza, celălalt a fost prins la Mizil, în județul Prahova.

“La data de 18 iunie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale şi de la Secţia de poliţie rurală Merei, au identificat și depistat la scurt timp de la primirea sesizării, principalii bănuiţi de comiterea unei tâlhării. Cei doi bănuiți au fost depistați pe raza județelor Buzău și Prahova. Fapta a fost sesizată Poliţiei de persoana vătămată – un bărbat, în vârstă de 66 de ani, din Breaza. Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit că în seara de 17 iunie, doi bărbaţi cu vârste de 23 şi 38 de ani, din Breaza, ar fi pătruns în locuinţă profitând că uşa de acces  era neasigurată şi, prin acte de violenţe, i-ar fi sustras păgubitului 10.000 de lei. Prejudiciul a fost recuperat de polițiști şi predat părţii vătămate.”, transmite IPJ Buzău.

Cei doi tâlhari au fost conduși la sediul Poliției, pentru continuarea cercetărilor și dispunerea măsurilor preventive, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată.