Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

Doi români întorși din Marea Britanie, depistați COVID-19! Alți zeci de buzoieni, confirmați în ultimele 24 de ore

Săptămâna se încheie cu zeci de confirmări COVID-19. Nu mai puțin de 69 de buzoieni au aflat în ultimele 24 de ore că au fost infectați cu SARS-CoV-2. Procentul de pozitivare crește de la o zi la alta. Astfel dacă sâmbătă din cele 403 teste , 58 au fost pozitive, duminică dintr-un total de 368 de teste, 69 dintre ele au arătat că este vorba despre persoane infectate cu noul coronavirus.

”Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Buzău,s-au înregistrat 69 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus – COVID-19”, se arată în raportul DSP.

Din păcate, printre cei confirmați sunt din nou și copii cu vârste foarte mici.

”Pacienții au vârste cuprinse între1an și 84 de ani. Anchetele epidemiologice sunt în desfășurare”, spun reprezentanții DSP.

De asemenea, în afara celor 69 de cazuri au mai fost înregistrate și 2 cazuri noi de infectare cu SARS CoV2,  la doua persoane întoarse pe teritoriul României din Marea Britanie.

”În cazul celor doi, locul de infectare a fost stabilit ca fiind în străinătate astfel ca cele două cazuri nu au fost alocate județului Buzău. Pacienții sunt izolați iar anchetele epidemiologice sunt în desfășurare”, spun epidemiologii din cadrul DSP Buzău.

În ultimele 24 de ore a fost raportat și un deces.

”Este vorba despre o pacientă în vârstă de 57 ani din Buzău.  A fost testată și confirmată cu SARS CoV-2 pe baza unui test rapid antigen efectuat de către un echipaj al SAJ Buzău în 05.09.2021. Se internează în SJU Buzău pe secția ATI în stare grava. Evoluția clinică este nefavorabilă astfel că în 18.09.2021 pacienta a decedat. Comorbidități: HTA, diabet zaharat tip 2”, spun reprezentanții DSP.

Astăzi, 19 septembrie 2021, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

  • Număr persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei: 13193
  • Număr persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei:12366
  • Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei: 454
  • Număr persoane în carantină la domiciliu:707
  • Număr persoane aflate în izolare la domiciliu: 273
  • Numar persoane testate in ultimele 24 ore:368