Actualitate

Doi tineri morți, detalii șocante privind cauzele producerii celor două accidente rutiere! Șeful Serviciului Rutier: ”Tânărul care a fost implicat nu avea permis”

Apar aspecte uluitoare care conturează cauzele celor două accidente grave în urma cărora doi tineri și-au pierdut viața. Un șofer nu avea permis de conducere, iar celălalt a mai fost vinovat de un alt accident, aproape tras la indigo cu cel pe care produs în urmă cu doar câteva zile. Sunt detaliile șocante explicate, în direct, la Focus News, de comisarul șef Silviu Dinu, Șeful Serviciului Rutier din cadrul IPJ Buzău și care arată circumstanțele care au dus la moartea a doi tineri în mai puțin de o săptămână.

O familie îndoliată, râuri de lacrimi și sute de mesaje de condoleanțe au curs după tragedia produsă marți, 9 noiembrie, când un tânăr de 19 ani, din Tăbărăști și-a pierdut viața în cumplitul accident produs pe DN2B, la ieșirea din municipiul Buzău spre Brăila. Din păcate, ancheta polițiștilor a scos la iveală un aspect șocant care poate fi considerat principala cauză în producerea acestui cumplit eveniment. Tânărul de 19 ani nu avea permis de conducere.

”Din nefericire tânărul care a fost implicat se pare că nu deținea documentele legale pentru a putea conduce autovehicule, până în momentul de față am constatat că nu deținea acest permis de conducere, combinat și cu o viteză neadaptată, excesivă, și configurația drumului respectiv despre care știm că e o o bandă de sens, destul de dificil de condus din partea unei persoane care nu are experiență în domeniu…”a declarat comisar șef Silviu Dinu, șef Serviciu Rutier din cadrul IPJ Buzău.

La doar patru zile distanță, o altă tragedie și detalii la fel de șocante. O tânără de 21 de ani, din Pârscov, a murit după ce mașina în care se afla a intrat într-un stâlp. Fata se afla pe scaunul din dreapta, iar la volan era prietenul său, un tânăr de 20 de ani. Silviu Dinu, șeful Serviciului Rutier din cadrul IPJ Buzău a explicat, la Focus Tv, care a fost dinamica accidentului.

Același șofer a mai fost implicat într-un accident rutier , aproape tras la indigo, în urmă cu zece luni. Mai mult decât atât, la câteva luni după primul accident, tânărul și-a schimbat mașina cu una mai puternică, și se pare, mai greu de stăpânit.

”În luna ianuarie a mai fost implicat într-un eveniment rutier, pe DN10, în localitatea Unguriu, atunci se afla singur în autoturism. De asemenea, cauzele producerii accidentului au fost similare cu cele de la Cândești, respectiv neadaptarea vitezei de deplasare la condițiile de drum. Aveam un autoturism mai mic, Volkswagen Golf, pe care nu l-a mai stăpânit într-un viraj, iarăși a părăsit partea carosabilă și s-a tamponat de un podeț de beton, impact în urma căruia iarăși a suferit traumatisme grave pentru care a avut nevoie de internare în spital și îngrijire de specialitate”, a dezvăluit, la Focus TV, Silviu Dinu, șef Serviciu Rutier.

Acum, două familii își plâng copiii, iar o alta se roagă pentru ca băiatul lor să trăiască. Tânărul de 20 de ani se află în continuare internat la Terapie Intensivă însă medicii sunt rezervați în privința stării lui de sănătate.