Actualitate

Percheziții desfășurate de polițiștii și procurorii din Buzău, în Galați. Vizat a fost cel care aproviziona cu droguri dealerii din Buzău

Descinderi ale polițiștilor și procurorilor DIICOT Buzău în Galați, la domiciliul unui tânăr, dealer de droguri. Traficantul a fost adus la audieri la DIICOT Buzău, fiind acuzat că ar fi furnizat etnobotanice dealerilor din Buzău, produse care au fost distribuite mai departe consumatorilor din județ.

Marți dimineață, polițiștii și procurorii D.I.I.C.O.T. Buzău au efectuat o percheziție domiciliară, în județul Galați, la bărbatul de 32 de ani. Anchetatorii aveau indicii că traficantul ar sursa de marfă pentru unii dealeri de droguri din Buzău. De anul trecut ar fi început să furnizeze marfă traficanților din Buzău care, la rândul lor, vindeau etnobotanice tinerilor din județ.

“Din cercetări a reieșit că, din 2020 și până în prezent, bărbatul, din Galaţi, ar fi vândut produse susceptibile a avea efecte psihoactive mai multor tineri din județul Buzău. Aceştia le-ar fi revândut, la rândul lor, altor persoane. În urma percheziției efectuate la domiciliul bărbatului, au fost descoperite 100 de grame de materie vegetală, tocată, mai multe dispozitive utilizate pentru cântărirea substanțelor, trei telefoane mobile și 200 de euro”,se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Buzău.

Anchetatorii au ajuns la traficantul din Galați după ce inițial i-au prins pe dealerii din Buzău. Au făcut verificări și așa au stabilit, pas cu pas, de unde se aprovizionau buzoienii cu stupefiantele vândute clienților din județ.

“Tinerii din Buzău au fost cercetați în mai multe dosare penale de polițiști, împreună cu procurori din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău, fiind trimiși în judecată.”

Gălățeanul a fost adus la sediul D.I.I.C.O.T. Buzău, pentru audieri, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuarea fără drept de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive.